Ταϊβανέζικος στρατός
Κόσμος

Η Ταϊβάν εκτελεί ασκήσεις με τον αγαπημένου πύραυλο των Ουκρανών

Τουλάχιστον 8 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την ζώνη συγκρούσεων στην Ευρώπη, το ασιατικό νησιωτικό κράτους της Ταϊβάν παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον σφοδρό πόλεμο στην Ουκρανία. Η χώρα, όντας αρκετά ανήσυχη για μία πιθανή κινεζική εισβολή, προσπαθεί να ενισχύσει την στρατιωτική της ισχύ με τον 'ουκρανικό τρόπο'. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο στρατός της Ταϊβάν ξεκίνησε πρόσφατα να εκπαιδεύεται με τους αμερικανικής παραγωγής πυραύλους Javelin για να εκτιμήσει κατά πόσο μπορούν να αποτρέψουν μελλοντικές κινεζικές επιθέσεις στην ενδοχώρα. Οι ενέργειες των Ταϊβανέζων έρχονται μετά την επιτυχία των πυραύλων Javelin στην Ουκρανία.

Η 66η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, η οποία έχει ως σκοπό την προστασία της πρωτεύουσας Ταϊπέι, εκπαιδεύεται με τους φορητούς πυραύλους στο να 'σκοτώνει τανκ', όπως ακριβώς εξουδετερώνει η Ουκρανία ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα τις τελευταίες εβδομάδες.

Αν και υπάρχουν αρκετές γεωπολιτικές διαφορές μεταξύ Ταϊβάν και Ουκρανίας, η πρώτη χώρα απειλείται εδώ και καιρό από την Κίνα, η οποία βλέπει το νησιωτικό αυτόνομο δημοκρατικό κράτος των 24 εκατομμύριων ανθρώπων ως ένα γεωγραφικό διαμέρισμα που πρέπει να επανασυνδεθεί με την υπόλοιπη χώρα. Η Κίνα επιθυμεί να το επιτύχει αυτό ειρηνικά, αλλά είναι διατιθεμένη να χρησιμοποιήσει την στρατιωτική της υπεροχή εάν κριθεί απαραίτητο. 

Η Κίνα Υπερισχύει Συντριπτικά 

Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Ερευνών, η Ταϊβάν διαθέτει 169.000 ενεργό στρατιωτικό προσωπικό. Το αντίστοιχο νούμερο των ενόπλων δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας απαριθμεί εκατομμύρια στρατιώτες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πολεμική αεροπορία της Κίνας διαθέτει σχεδόν 2.400 αεροσκάφη μάχης, συμπεριλαμβανομένων setalth μαχητικών jet όπως το J-20 Mighty Dragon. Η Ταϊβάν από την άλλη έχει στην κατοχή της 474 στρατιωτικά αεροσκάφη, η πλειοψηφία των οποίων έχει ηλικία δεκαετιών. Η Κίνα επίσης διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα πολεμικά ναυτικά του κόσμου, με δύο ενεργά αεροπλανοφόρα και ένα τρίτο υπό κατασκευή. 

Πολλοί βέβαια είναι αυτοί που πιστεύουν πως η Κίνα δεν θα εισβάλει στην Ταϊβάν φοβούμενη κυρώσεις αντίστοιχες με αυτές που επιβλήθηκαν στην Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κίνα έχει αναβάλει κάθε πιθανότητα εισβολής στην Ταϊβάν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 

Δεδομένου αυτού, η Ταϊβάν παρακολουθεί ανήσυχα κάθε εξέλιξη στο συνεχιζόμενο Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο. Συγχρόνως, εκτελεί στοχευμένες ασκήσεις και δοκιμάζει μεταρρυθμίσεις στις ένοπλες δυνάμεις της ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή στρατιωτική κινητοποίηση. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ