Κόσμος

Σχέδιο "Μπαρμπαρόσα-2": Οι Ρώσοι μιλούν για πυρηνική πρόκληση από το ΝΑΤΟ & ανάπτυξη πυρηνικών όπλων κοντά στο Χάρκοβο

Μπορεί η Δύση να οργανώσει μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική πρόκληση κατά της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας την Ουκρανία ως δούρειο ίππο;

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες από εμπιστευτικές πηγές που επικαλείται ο αρχισυντάκτης της ρωσικής εφημερίδας Zvezda, Αλεξάντερ Αρταμόνωφ, το Γενικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ εξετάζει οποιοδήποτε σενάριο για να τραβήξει τη Ρωσία σε πόλεμο, ακόμη και πιθανή πρόκληση με χρήση πυρηνικών όπλων. Φαίνεται ότι είμαστε πραγματικά παρόντες στην εφαρμογή του σχεδίου Μπαρμπαρόσα-2, το οποίο ο ίδιος είχε επικαλεστεί πριν από περίπου τρία χρόνια στις σελίδες της εβδομαδιαίας εφημερίδας Zvezda.

Το 2018, ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας του Γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών, Yvan Blot, πρώην μέλος της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής της Γαλλίας, έστειλε στον συγγραφέα ένα έγγραφο με εντολή να δημοσιευθεί μετά το θάνατο του αποστολέα. Ο Γάλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος και πολιτικός πέθανε το 2018. Στις αρχές της χρονιάς ο Ρώσος δημοσιογράφος μίλησε για το περιεχόμενο στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Zvezda. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κείμενο του εγγράφου είναι μια περίληψη στα γερμανικά των πρακτικών της συνεδρίασης της Συμμαχίας για την επεξεργασία του σχεδίου "Μπαρμπαρόσα-2". Μιλάμε για δημιουργία μόνιμων εστιών έντασης στα σύνορα με τη Ρωσία, οργάνωση προκλήσεων κατά του ντόπιου ρωσόφωνου πληθυσμού και ανοιχτή προετοιμασία για πόλεμο με τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταυτόχρονα, από συνομιλίες με αρκετούς εκπροσώπους των Γάλλων στρατηγών, ο συγγραφέας συνειδητοποίησε ότι η κύρια κατεύθυνση επίθεσης για τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ υποτίθεται ότι δεν θα έπρεπε να είναι άμεσα η Ρωσία, αλλά η... Ουκρανία. Αυτός ο κίνδυνος υποτιμάται όχι μόνο από τους Ρώσους πολιτικούς, αλλά ακόμη και από τους Δυτικούς στο Κίεβο.

Πυρηνικά όπλα κοντά στο Χάρκοβο

Όπως φαίνεται από την παρούσα κατάσταση στο θέατρο του ανατολικού μπλοκ, το επίμαχο σενάριο φέρεται να επιβεβαιώνεται. Ωστόσο, όπως γράφει ο ίδιος και αναδημοσιεύει η Pravda, το σενάριο αφορά το ενδεχόμενο πυρηνικής πρόκλησης στα σύνορα με τη Ρωσία προκειμένου να αναπτυχθεί σύγκρουση μεγάλης κλίμακας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, μετά την έναρξη της μεγάλης ουκρανικής επίθεσης στο Ντονμπάς, μια από τις πηγές πληροφοριών στην Επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικοινώνησε με τον ίδιο και είπε ότι προκειμένου να εφαρμοστεί το Μπαρμπαρόσα-2, η παράδοση μιας αμερικανικής πυρηνικής κεφαλής θα μπορούσε τώρα να οργανωθεί από τη Γερμανία στην Ουκρανία.

Τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα βρίσκονται στη Γερμανία στη βάση Büchel, όπου μπορούν να αποθηκευτούν έως και 20 βόμβες υδρογόνου B61. Σχεδόν όλα τα κόμματα στη Γερμανία αντιτάχθηκαν στο πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ - από την Ένωση-90 / Πράσινοι και το Αριστερό Κόμμα μέχρι το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας. Ωστόσο, η πρώην υπουργός Άμυνας, Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, χαιρέτισε τον εκσυγχρονισμό αυτών των όπλων και τη δυνατότητα απόκτησης νέων αερομεταφορέων για την παράδοση τους στο στόχο, τα αεροσκάφη F / A-18 Super Hornet.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η κεφαλή θα μπορούσε να είχε σταλεί σε βάση του ΝΑΤΟ στην Εσθονία. Εδώ και σχεδόν 6 χρόνια, πολυεθνικά τάγματα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σταθμεύουν εκεί και η εσθονική βάση Τάπα δέχεται συνεχώς νέους τύπους όπλων που έρχονται δια θαλάσσης από τη Δυτική Ευρώπη.

Η πηγή προτείνει ότι η κεφαλή θα μπορούσε στη συνέχεια να καταλήξει στο Χάρκοβο, όπου, μετά από υστερική απαίτηση της ουκρανικής κυβέρνησης, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αναπτύξουν «συστοιχίες πυραυλικής άμυνας THAAD».

Με την ευκαιρία αυτή, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα αμερικανικά αντιπυραυλικά δεν έχουν καθόλου κεφαλή, αλλά είναι σχεδιασμένα να καταρρίπτουν έναν στόχο με τη βοήθεια κινητικής ενέργειας. Το όπλο αναπτύχθηκε ενάντια στον σοβιετικό πύραυλο R-17 (OTRK "Elbrus"), ο οποίος δεν παράγεται πλέον (από το 1988). Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, στη Λευκορωσία έχουν απομείνει αρκετοί εκτοξευτές. Και δεν έχουν επί μακρόν μάχιμο καθήκον. Φυσικά, το THAAD είναι άχρηστο έναντι των όπλων ελιγμών και δεν πετά με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 3 Mach.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν Mk-41 κοντά στο Χάρκοβο

Από αυτή την άποψη, αξίζει να τεθεί το ερώτημα: θέλει πραγματικά η χούντα του Κιέβου να τοποθετήσει το THAAD στην περιοχή του Χάρκοβο; Ίσως μιλάμε για εντελώς διαφορετικά πυραυλικά συστήματα - Aegis Ashore, εξοπλισμένα με εγκαταστάσεις Mk-41;

Σε αντίθεση με το THAAD, το MK-41, σύμφωνα με τον δυτικό ειδικό Bruno Lete, είναι ένα όπλο τόσο αμυντικού όσο και επιθετικού τύπου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση πυραύλων κρουζ Tomahawk, οι οποίοι είναι αρκετά ικανοί να φέρουν πυρηνική κεφαλή. Η ακτίνα κρούσης ενός τέτοιου συστήματος αντιστοιχεί σε πυραύλους μεσαίου και μικρού βεληνεκούς και η Μόσχα απέχει μόλις 647 χιλιόμετρα από το Χάρκοβο σε ευθεία γραμμή.

Θα υποκύψει η Ρωσία στον εκβιασμό σε ένα τόσο δυνατό παιχνίδι πόκερ; Εξάλλου, ακόμη και αν υπάρχει ελάχιστη πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων, τότε κάθε υγιές κράτος, φυσικά, δεν θα σκεφτεί την αλληλεγγύη με τους ξένους αντάρτες, αλλά τη δική του ασφάλεια. Ταυτόχρονα, βλέπουμε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έδωσε δεκάρα για το γεγονός ότι οι οβίδες από τα όπλα του έπεφταν ήδη στο ρωσικό έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και τι μπορεί να κάνει η Ρωσία για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την εντελώς εξαγριωμένη χούντα του Κιέβου, δεδομένου ότι η Ουάσιγκτον έχει αποσυρθεί από τη Συνθήκη INF, δηλαδή νομικά δεν περιορίζεται απολύτως στους ελιγμούς της; Εν τω μεταξύ, ακόμη και αν η Ρωσία μάθει για την παρουσία ενός τόσο τρομερού όπλου που στοχεύει στην καρδιά της Ρωσίας, δεν θα μπορέσει να το εξαλείψει χωρίς να διασχίσει τα ουκρανικά σύνορα, και αυτό ακριβώς προσπάθησαν να επιτύχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην αρχή της κλιμάκωσης.

Εδώ είναι καιρός να θυμηθούμε τον Ρώσο ιδρυτή της γεωπολιτικής, τον υποστράτηγο Αλεξέι Εφίμοβιτς. Πάντα πίστευε ότι οι Αγγλοσάξονες χτίζουν την τακτική τους με τέτοιο τρόπο που δεν είναι ποτέ ξεκάθαρο ποια επόμενη κίνηση θα κάνουν και, κατά κανόνα, ο συνδυασμός υπολογίζεται όχι μία, αλλά δύο κινήσεις μπροστά.

Ίσως, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που επικαλείται ο Ρώσος δημοσιογράφος, η Ρωσία θα πρέπει να απαντήσει μόνο αναπτύσσοντας υπερηχητικά όπλα στην Κούβα ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο όπου, με ελάχιστο χρόνο πτήσης, θα είναι δυνατό να χτυπήσουν το Λευκό Οίκο. Και μόνο τότε έχει νόημα να κάτσει η Μόσχα ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...