Κόσμος

Ιταλία: Τα σχολεία ανοίγουν ξανά μετά τα Θεοφάνεια με νέα μέτρα προστασίας

Πιο αναλυτικά, τα νέα μέτρα στα σχολεία της Ιταλίας προβλέπουν διακοπή διδασκαλίας για δέκα ημέρες στους παιδικούς σταθμούς, ακόμη και με ένα κρούσμα. 

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά σχολεία, αν υπάρξει παιδί στην τάξη που θα διαγνωστεί θετικό στον κορονοϊό, τότε οι υπόλοιποι μαθητές θα συνεχίζουν τα μαθήματα, αλλά πραγματοποιώντας διαγνωστικά τεστ. Με δυο περιστατικά θα αποφασίζεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία για δέκα ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ σε ό,τι αφορά τα γυμνάσια και τα λύκεια, η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα αποφασίζεται μόνο αν υπάρχουν τρία θετικά κρούσματα. Με δύο κρούσματα θα μένουν στην τάξη τα παιδιά που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν θεραπευτεί από τον ιό εντός των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ενώ τα υπόλοιπα θα παρακολουθούν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση. Με ένα μόνο κρούσμα, τέλος, όλοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκες αυξημένης προστασίας και να αναφέρουν άμεσα την εμφάνιση τυχόν «ύποπτων συμπτωμάτων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ που θα διασφαλίσουν τον έλεγχο του Αιγαίου και των κοιτασμάτων της Ελλάδος έναντι της Τουρκίας

Η Τουρκία θα εκμεταλλευθεί την γεωπολιτική ρευστότητα στην Μεσόγειο λόγω Τραμπ και θα δείξει σύντομα τις προθέσεις της