Κόσμος

Ντουμπάι: Δημιουργούν τη δική τους...βροχή κάνοντας ηλεκτροσόκ στα σύννεφα(βίντεο)

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δημιουργούν τη δική τους βροχή χρησιμοποιώντας drone που πετούν μέσα στα σύννεφα και προκαλούν ηλεκτρικές εκκενώσεις, για να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες των 50 βαθμών Κελσίου.

Η βροχή δημιουργείται από τα drone που κάνουν "ηλεκτροσόκ" στα σύννεφα για να τα διεγείρει και να συσσωρευτούν, προκαλώντας βροχόπτωση.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μία από τις πιο ξηρές χώρες στον κόσμο και ελπίζουν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να αυξήσει την ελάχιστη ετήσια βροχόπτωση.

Και σύμφωνα με τους επιστήμονες, η συγκεκριμένη τεχνολογία φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα.

Σε βίντεο που ανέβασε η μετεωρολογική υπηρεσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φαίνονται βροχές τύπου μουσώνα, που έπεσαν στη χώρα και πλημμύρισαν τους αυτοκινητόδρομους της αραβικής χώρας.

https://youtu.be/IRbnGy32gz0

Όπως φαίνεται στο βίντεο, τζιπάκια κινούνται μέσα στη βροχή, παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει πληγεί από ένα κύμα καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να υπερβαίνουν τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, η βροχή ενισχύθηκε από μια τεχνική που έχει σκοπό να αυξήσει τη συμπύκνωση των νεφών, με την προσδοκία να προκληθεί μια μεγαλύτερη βροχόπτωση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένες πτήσεις drone αποτελούν τμήμα μιας προσπάθειας με κόστος 15 εκατ. δολαρίων για την πρόκληση βροχής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τη χώρα να συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 πιο ξηρών χωρών στον πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαρακτηριστικό είναι πως τα Εμιράτα έχουν μέσο ετήσιο ύψος βροχόπτωσης που δεν ξεπερνά τα 78 χιλιοστά.

Σύμφωνα με την τεχνολογία, drone απελευθερώνουν ηλεκτρικές εκκενώσεις στα σύννεφα, κάτι που βοηθάει τις σταγόνες νερού να ενωθούν και να ξεκινήσει η βροχόπτωση.

Το 2017, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων διέθεσε 15 εκατομμύρια δολάρια σε 9 διαφορετικές τεχνολογίες για ενίσχυση της βροχόπτωσης στη χώρα.

Ωστόσο, εάν η συγκεκριμένες πρακτικές είναι αποτελεσματικές, απομένει να αποδειχθεί, με αρκετούς επιστήμονες να αμφιβάλλουν εάν έχουν αξιοσημείωτη επίδραση τα επίπεδα της βροχής που πέφτει.

Πάντως, χιονοδρομικά κέντρα στο Κολοράντο των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την ίδια μέθοδο για να προκαλέσουν εντονότερη χιονόπτωση στην περιοχή, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ Daily Mail.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ