Την 1η Ιουλίου 2021, η Κίνα γιόρτασε την 100ή επέτειο από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ). Μια πληθώρα εορτασμών αύξησε τους εορτασμούς της μεγάλης ημέρας της Κίνας. Στις 28 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο μια καλλιτεχνική παράσταση - «το μεγάλο ταξίδι», που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ο Κινέζος λαός υπερέβη τα τελευταία 100 χρόνια υπό την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Στις 30 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε έκθεση στο Μουσείο Επανάστασης Λίμνης Nanhu στο Jiaxing, επαρχία Zhejiang στην ανατολική Κίνα, με επίδειξη και προβολή του Κομμουνιστικού Κόμματος. Το ΚΚΚ ιδρύθηκε από 13 άνδρες το 1921 και τώρα 100 χρόνια μετά την ίδρυση του οργανισμού, αυτό το κόμμα κυβερνά κάθε διάσταση της ζωής στην Κίνα. Με περισσότερα από 92 εκατομμύρια μέλη, βρίσκεται στη θέση του μεγαλύτερου κόμματος στον κόσμο.
Αυτό το φιλόδοξο κόμμα επιδιώκει τον έλεγχο των ξένων γαιών, της οικονομίας των υδάτων και των ανθρώπων με τον κεντρικό στόχο της επέκτασης της επιρροής και της εξουσίας του.
Για τον κόσμο, η ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας είναι μια ιστορία φρίκης. Το Κ.Κ.Κ. χρησιμοποιεί την ιδεολογία του για τον σοσιαλισμό, γεμάτο με κινεζικά χαρακτηριστικά, και καταναγκαστική δύναμη για να κυριαρχήσει. Από το 2010 και μετά, η Κίνα έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Για το «Όνειρο της Κίνας», το κόμμα έχει χρησιμοποιήσει πολλές τακτικές με την πάροδο του χρόνου υπό διαφορετική ηγεσία.
Δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην Κίνα, καθώς το να είσαι αντίθετος με το ΚΚΚ σημαίνει να είσαι εχθρός του κράτους. Το κυβερνητικό σύστημα της Κίνας είναι εξαιρετικά συγκεντρωτικό. Για να καταστήσει την Κίνα σπουδαία και υπέρτατη, το ΚΚΚ επικεντρώνεται στο να κάνει τα αδύναμα και μικρά έθνη να παραδοθούν στην επικράτειά της χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους.
Το πρώτο και το πιο κυρίαρχο είναι η παγίδευση του χρέους. Το Πεκίνο παρακινεί τα κράτη να εξαρτηθούν τραβώντας τα σε εκμεταλλευτικές συμβάσεις δανείων, αμφίβολες συμβάσεις με διεφθαρμένους όρους. Αυτό έχει συμβεί σε πολλά έθνη, μεταξύ άλλων τη Σρι Λάνκα, το Νεπάλ, την Αφρική, τη Μαλαισία και το Πακιστάν.
Όταν οι χώρες δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις πληρωμής τους, η Κίνα τις παγιδεύει σε πολιτικές και οικονομικές παραχωρήσεις. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ) πέτυχε τους γεωστρατηγικούς της στόχους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Belt and Road, χρησιμοποιώντας αυτήν τη διπλωματία παγίδευσης χρέους, με την οποία (εκ νέου) σχεδίασε πολλούς χάρτες.
Ίσως όλες οι κοινωνίες είναι ένοχες για την κακή μεταχείριση των εθνοτικών μειονοτήτων, αλλά η μπάλα πέφτει πραγματικά για την Κίνα, λαμβάνοντας υπόψη τι πραγματικά συμβαίνει στις μειονότητες στην Κίνα. Οι εκκλησίες στην Κίνα βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Κ.Κ.Κ. που απαιτεί από όλους τους θρησκευτικούς θεσμούς να συγκροτήσουν μια δημοκρατική επιτροπή και, μεταξύ άλλων μελών, αξιωματούχοι του Κ.Κ.Κ. γίνονται επίσης μέρος αυτών των επιτροπών που τους επιτρέπουν να κατευθύνουν τις αποφάσεις.
Ως μέρος του σχεδίου Jinping για την εξάλειψη της φτώχειας, οι άνθρωποι αποστέλλονται σε «επαγγελματική κατάρτιση» όπου τους διδάσκονται να αποφεύγουν την «αντίστροφη σκέψη». Οι ηγέτες του Κ.Κ.Κ. θεωρούν την πίστη τους υπέρτατη και συχνά ασκούν περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο οι μειονότητες πρέπει να εκφράζουν τη θρησκευτική τους πίστη, αγνοώντας πλήρως το προσωπικό σύστημα και τις πεποιθήσεις των μειονοτήτων.
Για την εξουδετέρωση αυτών των μειονοτήτων, ένα άλλο ευρέως χρησιμοποιούμενο κομμάτι σε ολόκληρο τον κύκλο είναι η πρακτική των βασανιστηρίων. Η Κίνα έχει αρπάξει τις πιο βασικές ελευθερίες από την εθνοτικές,
θρησκευτικές και γλωσσικές μειονότητες των Ουιγούρων και του Θιβέτ. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Θιβετιανοί, που αποτελούνται κυρίως από αγρότες, στάλθηκαν σε στρατόπεδα εργασίας.
Το Κ.Κ.Κ. πιστεύει και βασίζεται στη θεωρία του κομμουνισμού με τα ιδανικά που ισχύουν από τον Καρλ Μαρξ έως τον Βλαντιμίρ Λένιν και μέχρι τον Μάο Τσε Τουνγκ και τον Σι Τζίνπινγκ. Ο Πρόεδρος Xi Jinping, ανακηρύσσει την Κίνα ως «αήττητη».
Εκτός από όλα αυτά, για να εκπληρώσει τον επεκτατικό στόχο του, το Κ.Κ.Κ. απορρίπτει και διαγράφει συστηματικά τις πολιτικές ελευθερίες άλλων εθνών, όπως έχει κάνει στο Χονγκ Κονγκ. Η κυβέρνηση της Κίνας δεν σέβεται την ελευθερία της θάλασσας και έχει υπονομεύσει την ελεύθερη πρόσβαση της Θάλασσας της Νότιας Κίνας σε άλλα έθνη. Για να επεκτείνει την ιδεολογία και την αφήγησή του, το Κ.Κ.Κ., με την πάροδο του χρόνου, χρησιμοποίησε πρακτικές προπαγάνδας ειδήσεων όπου ο κόσμος σερβίρεται μια προμαγειρεμένη ιδέα για το πώς είναι η Κίνα.
Ο κατάλογος των βρώμικων τεχνών του Κ.Κ.Κ. είναι αρκετά μακρύς, κυμαινόμενος από την αρπαγή πολιτισμών άλλων εθνών έως την απειλή τους προς υποταγή. Το δικαίωμα στην ομιλία και την έκφραση δεν έχει θέση στα βιβλία του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος στον κόσμο.