Κόσμος

Δεν περιέχουν μαγνητικά μικροτσίπ τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Μια ακόμα θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει ότι τα εμβόλια για τον κορονοϊό περιέχουν μαγνητικά μικροτσίπ, με αποτέλεσμα οι εμβολιασμένοι να… μαγνητίζουν μεταλλικά αντικείμενα, καταρρίπτουν επιστήμονες.

Τελευταία διάφορα δημοσιεύματα και βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν ότι όσοι εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού, είχαν ως παρενέργεια τον μαγνητισμό μεταλλικών αντικειμένων, από μαγνήτες μέχρι κουτάλια και πηρούνια.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, μια γυναίκα δείχνει ότι μαγνήτης κολλάει στο μπράτσο της στο σημείο που της χορηγήθηκε το εμβόλιο, ενώ όταν κάνει το ίδιο πείραμα στο άλλο της μπράτσο, ο μαγνήτης πέφτει. Μάλιστα στο τέλος του βίντεο, η γυναίκα προειδοποιεί τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο, φωνάζοντας: «Έχουμε τσιπαριστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φυσικά οι εν λόγω ισχυρισμοί δεν έχουν καμία επιστημονική βάση καθώς ο λόγος που τα αντικείμενα κολλούν πάνω στο δέρμα δεν έχει καμία σχέση με μαγνητισμό, σύμφωνα με το δημοσίευμα. «Όχι. Τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν προκαλούν τον μαγνητισμό μεταλλικών αντικειμένων πάνω στο δέρμα. Αυτό είναι ψέμα», δήλωσε ο Δρ Στίβεν Σκραντς, ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Για ποιο λόγο μπορεί να κολλάνε μεταλλικά αντικείμενα στο δέρμα

Πάντως μαγνήτες, νομίσματα ή άλλα λεία αντικείμενα μπορούν να κολλήσουν σε διάφορα μέρη του σώματος, ακόμα και στη μύτη, εάν το δέρμα ενός ατόμου είναι ελαφρώς λιπαρό, πράγμα φυσικά που δεν έχει καμία σχέση με το εμβόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετικό βίντεο που αποδεικνύει τα παραπάνω δημοσίευσε ο Μικ Γουέστ, ένας Βρετανοαμερικανός επιστημονικός συγγραφέας:

https://youtu.be/xQT8vfwomvs?t=1

Από την πλευρά του ο Δρ Τόμας Χόουπ, καθηγητής της βιολογίας των κυττάρων και της αναπτυξιακής βιολογίας στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Northwestern Feinberg, δήλωσε: «Αυτό είναι αδύνατο. Δεν υπάρχει κάτι με το οποίο μπορεί να αλληλεπιδράσει ένας μαγνήτης. Πρόκειται για πρωτεΐνες και λιπίδια, άλατα, νερό και χημικές ουσίες που διατηρούν το pH. Αυτό είναι βασικά, οπότε αυτή η θεωρία δεν ευσταθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάντως, κανένα από τα διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19 (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson ή AstraZeneca) δεν περιέχει συστατικά με βάση το μέταλλο.

Αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακόμα κι αν περιείχαν ίχνη μεταλλικής ουσίας, «θα έπρεπε να τοποθετήσετε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι μετάλλου κάτω από το δέρμα σας για να κολλήσουν μαγνήτες», δήλωσε ο Χόουπ. «Δεν μπορείς να βάλεις αρκετή ποσότητα μετάλλου σε μια βελόνα για να μπορέσει να το κάνει αυτό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ