Κόσμος

Λογοκρισία: Η πραγματική τρομοκρατία που στοιχειώνει την Ευρώπη και η υποκρισία του «Je suis Charlie»

Λίγο μετά την αιματηρή επίθεση την Παρασκευή , όταν τραυματίστηκαν δύο άτομα, συνελήφθησαν δύο ύποπτοι δράστες. Η αστυνομία έχει συλλάβει άλλους οκτώ μουσουλμάνους μέχρι στιγμής. Το περιστατικό διερευνάται ως τρομοκρατική επίθεση.

Εκτός από τον κύριο ύποπτο, έξι άνδρες συνελήφθησαν την Παρασκευή. Και οι επτά ζούσαν μαζί σε ένα διαμέρισμα περίπου 30 τετραγωνικών μέτρων. Την επόμενη μέρα, δύο ακόμη συνελήφθησαν, ένας από τους οποίους είναι ο μικρότερος αδερφός του κύριου ύποπτου, σύμφωνα με την Le Parisien . Όλοι λέγεται ότι είναι Μουσουλμάνοι από το Πακιστάν.

Ο κύριος ύποπτος είναι ένας άνδρας που ονομάζεται Ali Hassan και λέγεται ότι είχε έρθει ως «ασυνόδευτο παιδί-πρόσφυγας» στο Παρίσι πριν από τρία χρόνια και τώρα, σύμφωνα με τις αρχές, είναι 18 ετών. Συνελήφθη στα σκαλιά της Όπερας της Βαστίλης, λίγα τετράγωνα νότια του πρώην γραφείου του γαλλικού περιοδικού. Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες , είχε αίμα στα ρούχα του και ομολόγησε την ενοχή του απευθείας. Ο Χασάν λέγεται ότι επισκέφτηκε τον τοπο του εγκλήματος μια μέρα πριν από την επανάληψη της πράξης. Αρχικά, είχε σκοπό να κάψει το κτίριο, γράφει η Le Parisien .

Ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin περιγράφει την πράξη ως «νέα αιματηρή επίθεση στη χώρα μας». Με αυτόν τον τρόπο ενεργούν οι ισλαμιστές τρομοκράτες, λέει.

Το μοτίβο είναι, σύμφωνα με την Le Parisien, θρησκευτικά κίνητρα για εκδίκηση για τα σκίτσα του προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ που αναδημοσιεύτηκαν από το περιοδικό Charlie Hebdo. Ωστόσο, μετά την τρομοκρατική επίθεση το 2015, όταν μουσουλμάνοι τρομοκράτες δολοφόνησαν δώδεκα άτομα, η σατιρική εφημερίδα μεταφέρθηκε σε μυστική διεύθυνση. Οι δύο τραυματίες εργάζονταν για άλλη εταιρεία και δεν είχαν καμία σχέση με τον σατιρικό περιοδικό.

Αυτή είναι η τρίτη μουσουλμανική τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε ήδη από το 2011 όταν το γραφείο πυρπολήθηκε με βόμβα μικρής ισχύος τύπου μολότωφ. Αυτό συνέβη αφότου δημοσιεύθηκε ένα τέυχος με το όνομα "Charia Hebdo", όπου ο Μωάμεθ αναφέρθηκε ως αρχισυντάκτης!! Στο εξώφυλλο ήταν μια φωτογραφία του Μωάμεθ με ένα συννεφάκι ομιλίας που έλεγε: "100 μαστιγώματα αν δεν πεθάνεις από γέλιο". Κανένας δεν τραυματίστηκε κατά την επίθεση εκείνη.

 

Πέντε χρόνια αργότερα από το μακελειό γίνεται εμφανές πόσο υποκριτικό ήταν το «Je suis Charlie»

 

Η δεύτερη επίθεση ήταν η γνωστή του Ιανουαρίου του 2015 και η τρίτη την περασμένη Παρασκευή. Το κίνητρο της τελευταίας επίθεσης είναι σαφές και ήταν θέμα χρόνου πότε θα συμβεί κάτι τέτοιο μετα την αναδημοσίευση των σκίτσων στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Η τρομοκρατία δεν έχει φύγει ποτέ από την Γαλλία...Από το 2015 οι είχαμε δεκάδες επιθέσεις με τη συμμετοχή συνολικά 250 ανθρώπων. Αυτό δεν περιλαμβάνει τις επιθέσεις που είχαν προγραμματιστεί αλλά παρεμποδίστηκαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας. Τουλάχιστον 6 επιθέσεις έχουν αποτραπεί μόνο τους τελευταίους μήνες , δήλωσε ο Γάλλος εισαγγελέας που ειδικεύεται στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Λίγοι γνωρίζουν ότι τον Ιανουάριο ένας μουσουλμάνος που φώναζε «Αλλάχ Αμπάρ» σκότωσε έναν άνδρα και τραυμάτισε σοβαρά δύο γυναίκες. Ότι τον Απρίλιο ένας άλλος σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε πέντε; Αργότερα τον ίδιο μήνα ένας Ισλαμιστής έριξε σκόπιμα το αυτοκίνητό του σε δύο αστυνομικούς με μηχανές. Η προσοχή στις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις εξασθενεί. Δεν παραμένουν πλέον στη συλλογική μνήμη. Γίνονται διαφορετικά κομμάτια.

Ωστόσο, είναι πιθανό ότι η τρομοκρατία θα αυξηθεί. Ο ειδικός επί θεμάτων τρομοκρατίας Thibault de Montbrial αναφέρει: “Οι μαχητές που φυλακίστηκαν το 2013 και το 2014 αρχίζουν τώρα να απελευθερώνονται Έως το 2020, 64 % από αυτούς θα είναι εκτός φυλακής. Αφορά αρκετές εκατοντάδες άτομα. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών είναι ακόμα αποφασισμένοι να πολεμήσουν τη χώρα μας. Το προφίλ τους είναι ανησυχητικό επειδή είναι εκπαιδευμένοι στη μάχη" Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες βέβαια, όπως στο Βέλγιο.

Πέντε χρόνια μετά από το μακελειό γίνεται εμφανές πόσο υποκριτικό ήταν το περίφημο σύνθημα «Je suis Charlie». Έπρεπε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια και να υπάρξει μονάχα η αφορμή της τρομοκρατικής δίκης του 2015 για την αναδημοσίευση των σκίτσων. Τα πραγματικά νέα είναι ότι χρειάστηκαν 5 χρόνια για να εμφανιστεί ένα άλλο νέο σκίτσο για τον προφήτη του Ισλάμ.

Τα μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονταν ότι «Je suis Charlie», αλλά στην πράξη υπάρχει αυτή η λογοκρισία σε οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι προσβλητικό για τους Μουσουλμάνους.

Αυτή τη φορά, επίσης, υπάρχουν, όπως η Anne Giudice lli , «ειδικοί επί του αραβικού κόσμου», οι οποίοι πιστεύουν ότι το Charlie θα μπορούσε να είχε αποφύγει την τελευταία επίθεση χωρίς να αναδημοσιεύσει τα κινούμενα σχέδια. Η «υποταγή» είναι στην πραγματικότητα η συμβουλή τους.

Αυτή την εβδομάδα, όλα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν μια κοινή ανοιχτή επιστολή προς υποστήριξη του γαλλικού περιοδικού και του ελεύθερου λόγου. Αυτό είναι ενθαρρυντικό, αλλά η αληθινή αλληλεγγύη θα συνίστατο στην τοποθέτηση των σκίτσων του Μωάμεθ στην πρώτη τους σελίδα. Αυτό μόνο θα έδειχνε στους τρομοκράτες ότι δεν μπορούν να κερδίσουν.

Η αλήθεια είναι ότι κέρδισαν οι τρομοκράτες, λέει ο Patrick Pelloux, ένας από τους υπαλλήλους που επέζησαν της επίθεσης του 2015. “Στη Γαλλία παρατηρείται ότι είναι εύκολο για κάνεις χιούμορ για τον Πάπα και τους Καθολικούς, τους Εβραίους και τους Προτεστάντες, αλλά κανείς δεν τολμά να γελάει πια με το Ισλάμ. Νιώθεις ότι η θρησκεία είναι τρομακτική. Η αυτολογοκρισία το κάνει. Οι τρομοκράτες έχουν κερδίσει.”

 

Ισλαμοφοβία: Χειρότερα από την τρομοκρατία

 

Ο φόβος δεν προκαλείται μόνο από τρομοκράτες, αλλά και από δυτικούς διανοούμενους και πολιτικούς που μπερδεύουν το "Je suis Charlie" το 2015, αλλά στη συνέχεια ξεκίνησαν έναν πόλεμο ενάντια σε όλες τις μορφές "Ισλαμοφοβίας". Θεωρούν ότι η ίδια η τρομοκρατία είναι λιγότερο σοβαρή από τα συμπεράσματα που μπορεί να συναγάγουν οι άνθρωποι σχετικά με τη φύση της θρησκείας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο φορέας επιτήρησης του Τύπου IPSO επεξεργάζεται κατευθυντήριες γραμμές που θα απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να αναφέρουν ότι «αυξάνει τις εντάσεις μεταξύ κοινοτήτων» ή «καθιστά πιο πιθανό» την εχθρική μεταχείριση των Μουσουλμάνων. Σε άλλα κράτη προωθείται νομοθεσία για να κάνει την Ισλαμοφοβία να τιμωρείται εύκολα . Με την ευκαιρία του Ραμαζανιού, η Ευρωπαϊκή Επίτροπος Helena Dalli έστειλε το εξής μήνυμα φέτος : «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την ισλαμοφοβική ρητορική να εξαπλωθεί περαιτέρω σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Πώς μπορεί λοιπόν κάποιος να ισχυριστείσοβαρά ότι είναι αλληλέγγυος με το Charlie Hebdo όταν προτείνει νόμους που τελικά έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που ήθελαν να επιτύχουν οι αδελφοί Chérif και Saïd Kouachi όταν μπήκαν στα γραφεία του Charlie Hebdo οπλισμένοι στις 7 Ιανουαρίου 2015; Υπάρχουν αρκετά άτομα, και δυστυχώς όχι μόνο στη μουσουλμανική κοινότητα , που θεωρούν ότι κάθε γελοιοποίηση για τον Μωάμεθ, τον Αλλάχ και το Ισλάμ είναι ισλαμοφοβική. Τουλάχιστον, οποιαδήποτε ποινικοποίηση της ισλαμοφοβίας θα ενισχύσει την τρέχουσα αυτο- λογοκρισία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...