Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

"Πόλεμος" Ερντογάν-Σίσι: 20.000 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Τουρκία

Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει το αιγυπτιακό καθεστώς πάση θυσία, ειδικά μετά την ελληνο-αιγυπτιακή ναυτική συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ στην Α.Μεσόγειο.

Στον τουρκικό σχεδιασμό αυτή η κίνηση θα έδινε μεγάλη άνεση κινήσεων στην Μεσόγειο που θα θύμιζε την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τον λόγο αυτό, μεγάλο αμερικανικό ΜΜΕ, τονίζει ότι πολλοί πιστοί της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από την Αίγυπτο υιοθετούν τη σκέψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν, και ετοιμάζονται να κάνουν ό,τι κάνουν τώρα οι Λευκορώσοι στον πρόεδρο της χώρας.

Μια μυστική έκθεση σχετικά με τους δεσμούς της τουρκικής κυβέρνησης με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα εκτιμά ότι η πλειοψηφία της Αιγυπτιακής κοινότητας που ζει στη χώρα είναι πιστή στο κίνημα, προετοιμάζοντας νέες κινήσεις στο αιγυπτιακό έδαφος.

Η έκθεση του New Century Foundation ανέφερε ξεκάθαρα ότι στην Τουρκία ζούσαν 30.000 Αιγύπτιοι οι περισσότεροι από τους οποίους βρήκαν καταφύγιο με την βοήθεια της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού στην χώρα τους ήταν στοχοποιημένοι από το καθεστώς του προέδρου Αλ Σίσι ως «τρομοκράτες».

Αν και ο ακριβής αριθμός Αιγυπτίων στην Τουρκία δεν αναφέρεται λεπτομερώς σε επίσημα στατιστικά στοιχεία, η έκθεση ανέφερε έναν ηγέτη της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης με έδρα την Κωνσταντινούπολη, ο οποίος τόνισε ότι 20.000 μέλη της αιγυπτιακής Μουσουλμανικής Αδελφότητας ζούσαν στο τουρκικό έδαφος.

Μεταξύ αυτών  ήταν και ο Μεντάτ Αλ Χαντάντ ο οποίος, σύμφωνα με την έκθεση, τον κατηγορεί η "η αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι ηγείται της οικονομικής επιτροπής του κινήματος στην Τουρκία", με σκοπό την πρόκληση ισλαμικής επανάστασης στην χώρα και την δημιουργία του Αιγυπτιακού Χαλιφάτου.

Η κατάρρευση της κυβέρνησης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας το 2013 στο Κάιρο ώθησε πολλούς Αιγύπτιους να μετακινηθούν στην Τουρκία εγκαταλείποντας την πατρίδα τους, αφού εμπλέκονταν σε έκνομες ενέργειες όπως ήταν η πυρπόληση χριστιανικών εκκλησιών και άλλα εγκλήματα.

Την εξέλιξη αυτή εκμεταλλεύτηκε ο γνωστός Ερντογάν και με την βοήθεια των στενότερων βοηθών του τους έφερε στο κόμμα του για στενότερη ευθυγράμμιση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, σύμφωνα με την έκθεση που συντάχθηκε από τον Abdelrahman Ayyash, έναν Αιγύπτιο ερευνητή στην Ουάσιγκτον, DC.

Οι υποστηρικτές, τα μέλη και οι αξιωματούχοι της Αδελφότητας έχουν καταστήσει σαφές, μέσω των δημοσιευμένων άρθρων, και μελετών τους, ότι υιοθετούν πολιτικές που ομοιάζουν με το τουρκικό μοντέλο.

Η έκθεση αναφέρει λεπτομερώς πώς τα μέλη της αιγυπτιακής Μουσουλμανικής Αδελφότητας έλαβαν επιδόματα για να ζήσουν στην Τουρκία , αν και αυτά δεν ήταν επαρκή για το τοπικό κόστος ζωής.

Η Τουρκία φιλοξένησε επίσης τακτικά συνέδρια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός τον Απρίλιο του 2018, στο οποίο γιορτάστηκε η 90η επέτειος της οργάνωσης με μια συγκέντρωση «ισλαμιστών ηγετών διαφορετικών εθνικοτήτων».

Κατά την άποψη του κ. Ayyash, τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχουν αγκαλιάσει τον Ερντογάν ως «πολιτικό μέντορα και στενό σύμμαχο».

Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών για το ίδιο θέμα δίνει έμφαση στα ισλαμικά δίκτυα της τουρκικής κυβέρνησης ήδη από το 2005.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το ευρύ φάσμα των εκπαιδευτικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων  Ισλαμιστικού προσανατολισμού, ειδικά για παιδιά και εφήβους από οικογένειες μεταναστών, χρησιμοποιείται για την προώθηση της δημιουργίας και του πολλαπλασιασμού ενός ισλαμιστικού περιβάλλοντος στη Γερμανία", αναφέρει η μυστική υπηρεσία της Μέρκελ.

Η συγχώνευση του AKP με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει μεταμορφώσει τη θέση της Τουρκίας στον κόσμο, καθώς η Άγκυρα έχει χάσει τον ενθουσιασμό της για ένταξη στην ΕΕ και αποστρέφεται από τη συμμαχία της με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.

Ένας από τους πιο στενούς συμμάχους του κ. Ερντογάν, ο Γιασίν Ακτάι, πρώην αντιπρόεδρος του ΑΚΡ, δήλωσε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι ένα εργαλείο κρατικής εξουσίας.

«Η Μουσουλμανική Αδελφότητα αντιπροσωπεύει την ήπια δύναμη της Τουρκίας», είπε ο ίδιος.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του κ. Ερντογάν το 2016, η έκθεση ανέφερε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε χρησιμοποιήσει την Αίγυπτο ως «σκιάχτρο» για να καταστείλει τους αντιπάλους του, συμπεριλαμβανομένων των αντιφρονούντων στο δικό του κίνημα, οι οποίοι διαφωνούσαν με την κατεύθυνση της ηγεσίας του.

Ο Ερντογάν θέλει να γίνει ηγέτης της μεγαλύτερης ισλαμικής οργάνωσης στον κόσμο μετά την εποχή του Βυζαντίου για να υλοποιήσει τα άνομα σχεδία του παντού,  ελέγχοντας μια τεράστια έκταση στον πλανήτη.

Όλα αυτά το μόνο που θα επιφέρουν όμως  είναι το ταχύτατο τέλος και τον διαμελισμό της Τουρκίας που είναι και η πηγή του κακού.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ