Μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση δημοσιεύει αραβικό αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων με έδρα την Αίγυπτο, επικαλούμενο δικές του πληροφορίες για την πιθανή κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων και την κυοφορούμενη αναμέτρηση γαλλικών και τουρκικών μαχητικών πάνω από την Μεσόγειο.
Είναι γνωστό εν μέσω έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ότι μαχητικά αεροσκάφη της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Rafale και αεροσκάφος C-130 προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση “ Α.Παπανδρέου” στην Κύπρο.
Σύμφωνα με Αιγύπτιους ειδικούς, τα γαλλικά Rafale και τα τουρκικά F-16 είναι πολύ πιθανό να εμπλακούν σε μία περιοχή που “βράζει” κυριολεκτικά από τις προκλήσεις της Άγκυρας.
Σύμφωνα δε με το γαλλικό αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων Meta-Defense, η ανάπτυξη των γαλλικών αεροσκαφών δείχνει την σαφή υποστήριξη του Παρισιού, η οποία κατά το ίδιο αναμένεται να συνεχιστεί ακόμα πιο ισχυρή, ειδικά εάν η Τουρκία επέμβει περαιτέρω στην Μεσόγειο.
Το γαλλικό αμυντικό λόμπυ και οι εταιρείες κολοσσοί όπως η TOTAL πιέζουν ασφυκτικά την γαλλική κυβέρνηση να δράσει στην Μεσόγειο όπου διακυβεύονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα, τα οποία κινδυνεύουν από τον “αχόρταγο” Ερνογάν.
Την ίδια στιγμή η Τουρκία έχει απλώσει τα “πλοκάμια της” σε ολόκληρη την Βόρεια Αφρική έως το γαλλόφωνο κομμάτι στα δυτικά της " Μαύρης ηπείρου" και αλωνίζει με εταιρείες της και εκατοντάδες πράκτορες της ΜΙΤ και μισθοφόρους, λαμβάνοντας παραγγελίες εκατομμυρίων δολαρίων και στερώντας τα έσοδα αυτά από την Γαλλία ( παραδοσιακό εταίρο στην περιοχή), αλλά και από τις ΗΠΑ.
Με λίγα και απλά λόγια, οι Τούρκοι θέλουν να απλώσουν τις δουλείες τους σε μια τεράστια έκταση της Αφρικής, να πάρουν δουλειές δις δολαρίων στο μέλλον, αλλά και να ελέγξουν ενεργειακά την Λιβύη.
Για να το πετύχουν αυτό πρέπει να ελέγξουν στρατιωτικά ένα μεγάλο μέρος της Α.Μεσογείου, η οποία τους συνδέει με την αφρικανική ήπειρο.
Ξεχνούν όμως ότι ότι η γαλλική αποικιοκρατία έχει δημιουργήσει έναν κόσμο ολόκληρο στην αφρικανική ήπειρο, πάνω στον οποίο βασίζεται μεταπολεμικά η Γαλλία και η βαριά και ελαφριά οικονομία της. Μιλάμε για τις πρώην αποικίες του Παρισιού που είχε πάντα δουλείες με τις κυβερνήσεις από την Τύνιδα μέχρι το γαλλικό Τσαντ και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (Μάλι).