Κόσμος

Ιστορικός: Μετά την Αγία Σοφία θα είναι η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη

Μετά την... επανακατάκτηση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ο επόμενος στόχος του Ισλάμ θα είναι ο Άγιος Πέτρος στη Ρώμη. Αυτό εκτίμησε η διάσημη ρ/καθολική φιγούρα και ο ιστορικός Ρομπέρτο ​​ντε Ματτέι σε δήλωσή του. «Ο στόχος του Ισλάμ είναι ξεκάθαρος: μετά την Αγία Σοφία , ο Άγιος Πέτρος”, σημείωσε ο ιστορικός επιστήμονας και συμπλήρωσε πως “ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι είναι λυπημένος από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αλλά τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει από τον Σουλτάνο Ερντογάν; "

Τόνισε ακόμη ότι ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - «ριζοσπαστικός Μουσουλμάνος» - επέμεινε για πολλά χρόνια στην είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη «προκειμένου να την εξισλαμίσει». «Ο απώτερος στόχος των τουρκικών κατακτήσεων, σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, ονομάζεται« Κόκκινο Μήλο »(Kyzyl-Alma). <...> Μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης το 1453, η Ρώμη έγινε «κόκκινο μήλο», ο τελικός στόχος των Οθωμανών Μουσουλμάνων και σύμβολο του θριάμβου του Ισλάμ έναντι του Χριστιανισμού. Αυτό το αίτημα δεν μειώνεται με την πάροδο του χρόνου », προειδοποίησε ο ιστορικός.

Ο Ντε Ματέι ανέφερε τον διάσημο Ισλαμιστή θεολόγο, Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Μουσουλμάνων Επιστημόνων Σέιχ Γιουσούφ Αλ-Καρντάουι, ο οποίος είχε προηγουμένως ονομάσει τα σημάδια της νίκης του Ισλάμ: «Μια μέρα ρωτήθηκε ο προφήτης:« Ποια πόλη θα κατακτηθεί πρώτα - Κωνσταντινούπολη ή Ρώμη; ». Ο Προφήτης απάντησε: "Η Πόλη του Ηρακλή." Η πόλη του Ηρακλή, Κωνσταντινούπολη, κατακτήθηκε το 1453 από τον Οθωμανό Σουλτάνο Μωάμεθ. Η Ρώμη μένει μέχρι σήμερα, και ελπίζουμε ότι θα κατακτηθεί σύντομα και από μουσουλμάνους. Αυτό σημαίνει ότι το Ισλάμ θα επιστρέψει στην Ευρώπη ως κατακτητής αφού εκδιώχθηκε από εκεί δύο φορές - μία φορά από το νότο, από την Ανδαλουσία και για δεύτερη φορά από την ανατολή, μέσω της Αθήνας. "

«Ένα από τα σημάδια της νίκης θα είναι ότι η Ρώμη θα κατακτηθεί, η Ευρώπη θα καταληφθεί, οι Χριστιανοί θα νικηθούν και οι Μουσουλμάνοι θα αυξηθούν σε αριθμό και θα γίνουν μια δύναμη που θα ελέγχει ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο», τόνισε ο Roberto de Mattei.

 

Φίλης: Η απόφαση για την Αγιά Σοφιά δείχνει σημάδια παρακμής του καθεστώτος Ερντογάν

Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος έχει δύο διαστάσεις, είπε από την πλευρά του μιλώντας στον “Φιλελεύθερο” της Κύπρου ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιντιστούτου Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης. Από την μια ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης σε άλλη κατεύθυνση λόγων των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά και για να κερδίσει ένα κομμάτι φανατικών ισλαμιστών και εθνικιστών, επιχειρώντας να αποδομήσει τον Κεμάλ Ατατούρκ και να γίνει ο νέος «πατέρας» των Τούρκων. Από την άλλη, ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να μετατρέψει την Κωνσταντινούπολη σε νέα Μέκκα του σουνιτικού μουσουλμανικού κόσμου, επιχειρώντας να ανακτήσει ηγεμονικό ρόλο ανάμεσα στα μουσουλμανικά κράτη.

Τονίζει επίσης ότι η απόφαση για την Αγιά Σοφιά δείχνει σημάδια παρακμής του καθεστώτος Ερντογάν. Αυτό, όπως εξηγεί, δεν σημαίνει ότι ο Ερντογάν θα πάψει να ηγείται της Τουρκίας ή ότι θα πάψει αυτή τη στιγμή να δοκιμάζεται πολιτικά αλλά υπάρχει μία ένδειξη με αυτή την κίνηση, ότι το καθεστώς Ερντογάν αρχίζει να παρουσιάζει σημάδια παρακμής.

“Εάν όμως ο Ερντογάν δεν πάει σε εκλογές μέσα στους επόμενους 12 μήνες, η απόφαση αυτή ως προς την εσωτερική της διάσταση θα χάσει τη δυναμική της και θα εξανεμιστεί πολιτικά (...) Στο εσωτερικό, ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει ένα μομέντουμ αυτή τη στιγμή υπέρ του. Έχει στοιχηθεί ένα κομμάτι της τουρκικής κοινωνίας γύρω από αυτόν, έχει προσεταιριστεί ενδεχομένως κάποια στρώματα του κόμματός του, τα οποία υπό άλλες συνθήκες μπορεί και να είχε χάσει, ή μπορεί να φλέρταραν με τους κομματικούς μηχανισμούς του Μπαμπατζιάν και του Νταβούτογλου. Επίσης προσεταιρίζεται τους ακραίους κεμαλιστές εθνικιστές οι οποίοι και αυτοί θα ήθελαν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος για τους δικούς τους λόγους, παρά το γεγονός ότι αυτό πλήττει την κληρονομιά του Κεμάλ και τέλος ο Ερντογάν χαράζει μία διαχωριστική γραμμή μεταξύ του ιδίου και του Κεμάλ. Αυτό είναι σημαντικό για τον ίδιο, διότι ο Ερντογάν προσπαθεί συστηματικά να αποδομήσει τον Κεμάλ και το έχει κάνει με μία σειρά επιλογών στο εκπαιδευτικό σύστημα, τη θρησκευτική ταυτότητα που έχει προσδώσει στη χώρα του, ζητώντας την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, την οποία ο Κεμάλ με τον Ινονού είχανε υπογράψει. Όλα αυτά εντάσσονται μέσα σε μία συγκεκριμένη στρατηγική. Ο Ερντογάν να αντικαταστήσει τον Κεμάλ ως ο νέος «πατέρας» των Τούρκων. Πάντως αξίζει να επισημάνουμε ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσης δείχνουν ότι οι Τούρκοι είναι διχασμένοι ως προς την απόφαση Ερντογάν, οπότε μετά τα κιτς πανηγύρια στις 24 Ιουλίου, όταν έρθει ο Σεπτέμβρης μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι (λόγω μειωμένων αφίξεων) θα επιστρέψουν στα πραγματικά προβλήματα (υψηλός πληθωρισμός, ανεργία, ανατιμημένα προϊόντα κτλ)”, σημειώνει.

Σύμφωνα με τον ειδικό αναλυτή ο “σουλτάνος” εκμεταλλεύεται τα προβλήματα που έχουν οι αραβικές μοναρχίες του Κόλπου, δηλαδή η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ κ.λπ. και κάνει προβολή ισχύος μέσα στο σουνιτικό μουσουλμανικό κόσμο.

Αναφορικά με τις χλιαρές διεθνείς αντιδράσεις τονίζει:

“Δυστυχώς για εμάς η Αγία Σοφία δεν αποτελεί προτεραιότητα για τις υπόλοιπες χώρες, πλην της Ελλάδας και οπωσδήποτε δεν αποτελεί και λόγο προκειμένου άλλες τρίτες χώρες να προσθέσουν προβλήματα στις σχέσεις τους με την Τουρκία. Ακόμα και η Ρωσία που είναι η πολυπληθέστερη ορθόδοξη χώρα στον κόσμο, είδαμε ότι μέσω του εκπροσώπου Τύπου του Προέδρου Πούτιν, θεώρησε το όλο ζήτημα εσωτερικό της Τουρκίας. Πράγματι είναι εσωτερικό, όμως θα ανέμενε κάποιος μια πιο δυναμική αντίδραση από τη Ρωσία έστω και εάν ο Ρώσος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν και υποτίθεται ότι του έθεσε το ζήτημα της Αγίας Σοφίας. Σε ένα βαθμό, έχει παίξει ρόλο και ο παραδοσιακός ανταγωνισμός του Πατριαρχείου Μόσχας με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, όπου το πρώτο θα ήθελε ουσιαστικά να πάρει τη θέση του δεύτερου, άρα όσο υπονομεύεται το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, για το Πατριαρχείο Μόσχας είναι μία θετική εξέλιξη. Το ίδιο θα μπορεί να πει κάποιος και για το αυτοκέφαλο της ουκρανικής Εκκλησίας το οποίο προκάλεσε ένα μικρό σχίσμα μεταξύ των δύο Πατριαρχείων αλλά οπωσδήποτε αυτό το οποίο μέτρησε περισσότερο στη ρωσική ήπια αντίδραση είναι το γεγονός ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί η Αγία Σοφία να είναι παράγοντας πρόκλησης μεγαλύτερων προβλημάτων στη σχέση της με την Τουρκία. Είναι το θέμα της Συρίας, είναι το θέμα της Λιβύης, είναι τα κοινά τους συμφέροντα. Άρα σου λέει η Ρωσία γιατί να μπω μπροστά εγώ για κάτι το οποίο είναι στην τελική, ειλημμένη απόφαση. Δεν νομίζω ότι κάποιος πιστεύει πως μπορεί να αλλάξει, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον, η απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος. (...)Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι αυτή η επιλογή Ερντογάν δεν έχει ένα πρακτικό αντίκτυπο στις σχέσεις του με τις άλλες χώρες. Αλλά είναι και μία επιλογή που αποτελεί το επιστέγασμα της απομάκρυνσης της Τουρκίας από τη Δύση.(...) Η κίνηση αυτή με την Αγία Σοφία, εμένα μου δείχνει ότι το καθεστώς Ερντογάν εμφανίζει σημάδια παρακμής. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ερντογάν θα πάψει σύντομα να ηγείται της Τουρκίας, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι το καθεστώς Ερντογάν βρίσκεται σε υποχώρηση.

Οι τοιχογραφίες στην Αγία Σοφία θα καλυφθούν με κουρτίνες κατά τη διάρκεια μουσουλμανικών προσευχών

Στο μεταξύ όσο οι αναλύσεις συνεχίζονται, συνεχίζονται και οι προετοιμασίες. Τα χριστιανικά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη θα καλυφθούν με κουρτίνες κατά τη διάρκεια μουσουλμανικών προσευχών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν .

" Δεν θα υπάρχει σύστημα φωτός . Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για να κλείσουν οι τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά με ένα σύστημα κουρτίνας, είναι σχεδόν έτοιμο. Το κύριο μέλημα εδώ είναι ότι οι εικόνες και το κτίριο γενικά δεν πρέπει να καταστραφούν", δήλωσε ο Kalyn στην τηλεόραση NTV .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...