Κόσμος

SOS από μοναχές της Συρίας: Άνθρωποι πεθαίνουν όχι από τον ιό, αλλά από πείνα και ασθένειες

Σε συνέντευξή τους στο AsiaNews, αδελφές από το μοναστήρι, που βρίσκεται στο μικρό Μαρωνιτικό χωριό Αζέιρ μεταξύ Τάρτους και Χομς, μίλησαν για τις δυσκολίες που πλήττουν τους ανθρώπους στη χώρα από τις ένοπλες συγκρούσεις, το εμπάργκο και την πανδημία.

Οι μοναχές ισχυρίζονται ότι ο άμαχος πληθυσμός της Συρίας γίνεται όλο και περισσότερο θύμα διεθνών αγώνων. Η θέση τους είναι αφόρητη λόγω των διεθνών οικονομικών κυρώσεων, οι οποίες έχουν γίνει το όπλο του «παγκόσμιου χρηματοοικονομικού και γεωπολιτικού συστήματος», το οποίο χρησιμοποιεί έθνη και χώρες ως πιόνια στο παιχνίδι για τα δικά του συμφέροντα.

«Οι άνθρωποι πεθαίνουν - και όχι από τον ιό, αλλά από την πείνα και τις ασθένειες», δήλωσε η ηγουμένη του μοναστηριού, αδελφή Μάρθα, «πεθαίνουν επειδή δεν μπορούν πλέον να βρουν θεραπείες για διαβήτη, υπέρταση, καρκίνο και καρδιοπάθειες». Τα φαρμακεία είναι κλειστά, οι προμήθειες πρώτων υλών και η παραγωγή φαρμάκων έχουν σταματήσει. Οι αδελφές ήλπιζαν ότι σε περίπτωση πανδημίας, οι Ευρωπαίοι θα αντιδρούσαν με μεγάλη κατανόηση στην τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν οι Σύριοι ως αποτέλεσμα των κυρώσεων, αλλά αυτό, δυστυχώς, δεν συνέβη.

Αναγνωρίζοντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα όχι μόνο λόγω των κυρώσεων και η ευθύνη βαρύνει και τους Σύριους ηγέτες, ωστόσο οι καλόγριες σημειώνουν πως οι κυρώσεις ανανεώθηκαν και αυξήθηκαν και δεν τις υπέστησαν πολιτικοί ή ηγέτες, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. «Οι κυρώσεις στρέφονται εναντίον των ανθρώπων», και αυτοί που τις εισάγουν το γνωρίζουν καλά, με συγκεκριμένο στόχο. “Σπρώχνουν τους ανθρώπους να ανατρέψουν την κυβέρνηση, να επιτύχουν αυτό που δεν μπορεί να επιτευχθεί με όπλα. Αλλά πόσο ηθικό είναι να χρησιμοποιείς τα δεινά των λαών για πολιτικούς σκοπούς; " ρωτούν, υπενθυμίζοντας ότι η οικονομία μπορεί να είναι ανθρώπινη και να ακολουθεί άλλους δρόμους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ