Mάλιστα ο Σόρος υπερασπίζεται τον Ερντογάν για το μεταναστευτικό. Μήπως δεν είναι τυχαία η κρίση στον Έβρο;
Η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Τουρκία για τα εγκλήματα πολέμου του Πούτιν στη Συρία Εστιάζοντας στην κρίση των προσφύγων που δημιούργησε η Ρωσία, βλέπουμε τα συμπτώματα και όχι την αιτία.
Από την αρχή της παρέμβασής της στη Συρία τον Σεπτέμβριο του 2015, η Ρωσία όχι μόνο προσπάθησε να διατηρήσει τον πιο πιστό Αραβα σύμμαχο, τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ. Ήθελε επίσης να ανακτήσει την περιφερειακή και παγκόσμια επιρροή που έχασε μετά από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την αναταραχή στη Μέση Ανατολή για να διαγράψει τα διεθνή πρότυπα και τις προόδους του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που έγιναν μετά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στην πραγματικότητα, η δημιουργία της ανθρωπιστικής καταστροφής που έχει μετατρέψει σχεδόν 6 εκατομμύρια Σύριους σε πρόσφυγες δεν ήταν υποπροϊόν της στρατηγικής του Ρώσου Προέδρου στη Συρία. Ήταν ένας από τους κεντρικούς στόχους του, αναφέρουν τα tourkikanea.
Πιστεύω ότι ο κ. Aσαντ είναι ο πιο βάρβαρος κυβερνήτης που είδε ο κόσμος μετά από τον Ιωσήφ Στάλιν. Όταν ο λαός του στράφηκε εναντίον του, ανέπτυξε μια στρατιωτική στρατηγική που αποσκοπούσε να προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή βλάβη στους πολιτικούς αντιπάλους του.
Αυτός σκόπιμα στοχεύει νοσοκομεία, σχολεία και νηπιαγωγεία, προσπαθώντας να σκοτώσει ή να αποτρέψει τους εργαζόμενους στην υγεία.
Έχει χρησιμοποιήσει δηλητηριώδη αέρια και χημικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης που άφησε πάνω από μισό εκατομμύριο νεκρούς. Ο κ. Πούτιν κατά το παρελθόν, του παρείχε την αεροπορική δύναμη χωρίς την οποία ο κ. Άσαντ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τη στρατηγική του.
Η Ρωσία κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης για την Ιντλίμπ, χτύπησε επίσης τουλάχιστον 14 στρατόπεδα στα οποία ζούσαν εσωτερικά εκτοπισμένα άτομα Τις τελευταίες εβδομάδες, οι επιθέσεις σε στρατόπεδα κοντά στα τουρκικά σύνορα πολλαπλασιάστηκαν, ωθώντας εκατοντάδες χιλιάδες άτομα προς τα τουρκικά σύνορα.
Αυτό έχει πανικοβάλει την Άγκυρα, ωθώντας την να ενθαρρύνει τους πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στο έδαφός της να κατευθύνονται προς την Ευρώπη. Αυτό, με τη σειρά του, προκάλεσε κρίση προσφύγων στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα.
Η μόνη κυβέρνηση που έχει βάλει στρατιωτικές δυνάμεις για να υπερασπιστεί τους αμάχους που παγιδεύονται στην Ιντλίμπ από τον κ. Άσαντ και τον Ρώσο σύμμαχό του είναι η Τουρκία. Αεροπορικές επιθέσεις από ρωσικά αεροπλάνα (η Μόσχα έχει αρνηθεί το ρόλο τους) σκότωσαν 34 Τούρκους στρατιώτες στα τέλη του περασμένου μήνα.
Αλλά η Τουρκία δεν τολμούσε να επιτεθεί άμεσα στη Ρωσία επειδή η ρωσική αεροπορία είναι ισχυρότερη από την τουρκική. Η Ρωσία έχει πυρηνικά όπλα και η Τουρκία δεν το κάνει. Η Τουρκία επέλεξε αντ ‘αυτού να αντιδράσει εναντίον των δυνάμεων Aσαντ, χρησιμοποιώντας στρατιωτικά αεροσκάφη. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Πούτιν γλύτωσε την τιμωρία για τη δολοφονία.
Η Ευρώπη δεν πρέπει να ξεχνά πως η Τουρκία μπορεί να χειριστεί και τον δικό της λαό και μάρτυρας για αυτό είναι η απερίσκεπτη ισχύς που έχει χρησιμοποίησει ενάντια στους Κούρδους. Αλλά τουλάχιστον όσον αφορά τη Συρία, η Τουρκία αξίζει την υποστήριξη της Ευρώπης.
Ως εκ τούτου, η Ευρώπη θα πρέπει να επιδιώξει να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον κ. Πούτιν, προσπαθώντας να φθάσει σε μια κατάπαυση πυρός που θα διατηρούσε μια «ασφαλή ζώνη» στην Ιντλίμπ για Σύριους πρόσφυγες. Ελπίζω ότι αυτό θα θέσει επίσης τα εγκλήματα πολέμου του κ. Πούτιν στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής συνομιλίας.