Μετά την απρόσμενη παρουσία πακιστανικής φρεγάτας στην τουρκική ναυτική άσκηση “Ανατολική Μεσόγειο-2019” και την προκλητική πτήση πακιστανικού αεροσκάφους ΑΦΝΣ P-3 Orion στο Αιγαίο, το Ισλαμαμπάντ φέρεται να εισέρχεται ακόμα πιο δυναμικά στην Α.Μεσόγειο σε συνεργασία πάντα με την Άγκυρα.
Η Τουρκία θα διενεργήσει σύμφωνα με τον τύπο της χώρας, “διεθνή διάσκεψη” για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο στα Κατεχόμενα, παρουσία και Πακιστανών ειδικών, στην οποία το κύριο θέμα είναι η “αλλαγή της τάξης” και οι “γαλάζιοι” πόλεμοι στην Α.Μεσόγειο.
Η Τουρκική Ιστορική Εταιρεία και το Πανεπιστήμιο Bahçeşehir της Κύπρου ανακοίνωσαν την διεξαγωγή διάσκεψης με θέμα την "αλλαγή τάξης και τους “Γαλάζιους” πολέμους στην Ανατολική Μεσόγειο", το οποίο θα διεξαχθεί στις 18-19 Νοεμβρίου 2019 στην Κερύνεια, ενώ τονίζεται ότι η συμμετοχή στο συνέδριο αναμένεται να είναι έντονη.
Η όλη εκδήλωση θα υλοποιηθεί υπό την εποπτεία τςη Τουρκίας και θα έχει την συμμετοχή (όπως λένε οι Τούρκοι), εκπροσώπων από την Τουρκία και τα Κατεχόμενα καθώς επίσης από τις ΗΠΑ, το Πακιστάν, ενώ θα συμμετέχουν ειδικοί από την Ινδονησία και την Συρία.
Εκεί θα συζητηθούν ιδιαίτερα τα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας, τα τρέχοντα προβλήματα και τα προβλήματα με Ιστορικό υπόβαθρο.
Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στις αλλαγές στη γεωπολιτική της Ανατολικής Μεσογείου και στις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται από διάφορες χώρες της περιοχής (Τουρκία), ενώ θα εξεταστούν οι επικείμενοι πόλεμοι εξουσίας στην περιοχή και ο μετασχηματισμός της στρατηγικής των χωρών σε αυτήν την περιοχή.
Επίσης θα αναφερθεί η μεταβαλλόμενη παγκόσμια τάξη, και ο ρόλος της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.
Το Πανεπιστημιακό Ναυτικό Forum του Πανεπιστημίου Koç, το τουρκικό Ναυτικό Ινστιτούτο Εθνικής Αμύνης και το Ναυτικό Επιμελητήριο της Μερσίνας θα είναι με ειδικούς τους παρών στην διάσκεψη, αναφέρει το τουρκικό άρθρο.
Η διάσκεψη σαφώς και αποτελεί ένα ακόμη “προπέτασμα καπνού ” στα ύποπτα σχέδια της Άγκυρας, η οποία απαιτεί αρχικά, την δημιουργία και την έδρα της ναυτικής δύναμης TURMARFOR, η οποία είναι η συντομογραφία των λέξεων (Ναυτική Δύναμη της Τουρκίας) διεκδικώντας την ικανότητα διεξαγωγής μεγάλων επιχειρήσεων του NATO για λογαριασμό αυτού στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.
https://twitter.com/tcsavunma/status/1195312605394546688
Το ΝΑΤΟ ως αμυντικός οργανισμός διαθέτει “έδρα ναυτικών δυνάμεων υψηλής ετοιμότητας” εγκατεστημένων σε ορισμένες συμμαχικές χώρες, όπως είναι για παράδειγμα οι ναυτικές δυνάμεις UKMARFOR (Ηνωμένο Βασίλειο), SPANISHMARFOR (Ισπανία), ITMARFOR (Ιταλία), FRMARFOR (Γαλλία), STRIKEFORNATO, αναφέρει σοβαρή αμερικανική αμυντική ιστοσελίδα .
Τώρα η Τουρκία ισχυρίζεται ότι αυτή έχει αρκετή ναυτική ικανότητα για να διεξάγει τέτοιες επιχειρήσεις για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και απαιτεί ξεκάθαρα έναν πιο σημαντικό ρόλο στην συμμαχία, φυσικά εκβιάζοντας προς πάσα κατεύθυνση.
Η TURMARFOR, εάν και εφόσον εγκριθεί από τον Τραμπ, θα έδινε αμέσως στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό την τεράστια δυνατότητα να κινείται ανεξέλεγκτα πλέον υπό “νατοϊκό μανδύα” και να ενεργεί σχεδόν αυτοβούλως οπουδήποτε κρίνει στην περιοχή μας, αποκτώντας πραγματικό έλεγχο, ενώ οι Τούρκοι διεξάγουν μόνιμα την επιχείρηση “ Ασπίδα της Μεσογείου”, με πόλεμο κατά της τρομοκρατίας γενικώς και αορίστως.
Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι μεγάλες ναυτικές ασκήσεις, όπως αυτή που τελείωσε σήμερα και οι έντονες προπαγανδιστικές προσπάθειες που τις συνοδεύουν, έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν την Τουρκία να διαμορφώσει ένα πολιτικο-στρατιωτικό περιβάλλον που θα της επιτρέψει να προβάλει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην Α.Μεσόγειο.
Σύμμαχος της σε αυτά τα σχέδια απέναντι στον άξονα Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, είναι για αρχή το Πακιστάν το οποίο αναμένουμε ότι θα βλέπουμε πιο συχνά στα “νερά μας”, ενώ αναζητείται ένας ακόμη σύμμαχος από τουρκικής πλευράς για ισχυροποιηθεί ο νέος άξονας με ποιο πιθανό υποψήφιο το Ιράν, το οποίο κατέχει ήδη λιμάνι στην Συρία, (Μπάνιας) και θέλει να επεκταθεί στην περιοχή.
Για αυτό και οι “Γαλάζιοι πόλεμοι” που αναφέρουν οι Τούρκοι είναι πιο πιθανοί από ποτέ στην πιο “καυτή” περιοχή του πλανήτη την Α.Μεσόγειο.