Η τύχη ήταν με το μέρος της. Βρέθηκε μπροστά σε τρία σκληρά ναυάγια αλλά επέζησε.
Το ναυάγιο του Τιτανικού ίσως είναι το διασημότερο στην Ιστορία της ανθρωπότητας, ειδικά με την προβολή της ταινίας του Τζέιμς Κάμερον.
Όταν βυθίστηκε ο Τιτανικός το 1912, μία από τους διασωθέντες ήταν η τότε 25χρονη Violet Jessop. Μερικά χρόνια πριν είχε καταφέρει να επιζήσει από μία ακόμη ναυτική τραγωδία, ενώ ήταν γραφτό να ζήσει και μία τρίτη.
Η άσχημη οικονομική κατάσταση και τα οικογενειακά προβλήματα υγείας, την ανάγκασαν να πάει στα καράβια για να κερδίσει χρήματα. Το 1908 προσελήφθη από την εταιρεία «White Star Line» και ξεκίνησε την καριέρα της στο πλοίο Magestic. Το 1910 πήγε στο πολυτελές πλοίο Ολυμπιακός «Olympic», το οποίο συγκρούστηκε το 1911 με το HMS Hawke, όμως τελικά κατάφερε να επιζήσει.
Ένα χρόνο μετά κατάφερε να ζήσει μετά την τραγωδία του Τιτανικού, ανεβαίνοντας στη λέμβο με το νούμερο 16, νούμερο που αποδείχτηκε... σημαδιακό.
Όταν ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, η Violet αποφάσισε να υπηρετήσει ως νοσοκόμα σε ένα ακόμη «αδερφάκι» του Τιτανικού, τον «Βρετανικό» (Britannic), ο οποίος δραστηριοποιούνταν στο Αιγαίο πέλαγος.
Στις 21 Νοεμβρίου του 1916 μια έκρηξη συντάραξε το Βρετανικό. Είχε πέσει σε μια νάρκη που είχε ποντίσει στην περιοχή ένα γερμανικό υποβρύχιο λίγες εβδομάδες πριν. Το υπερωκεάνιο υπέστη μεγάλες καταστροφές και σύντομα βυθίστηκε.
Αυτή τη φορά δεν πρόλαβε να μπει σε κάποια σωστική λέμβο. Το πλοίο βυθιζόταν πολύ γρήγορα και πήδηξε στη θάλασσα για να σωθεί. Και πάλι τότε κατάφερε να σωθεί και έτσι της δόθηκε το παρατσούκλι της «Μις Αβύθιστη».
Η Violet έφυγε από τη White Star Line και πήγε στην εταιρεία Red Star Line, όπου έμεινε για πολλά χρόνια, δουλεύοντας σε κρουαζιερόπλοια που ταξίδευαν σε όλον τον κόσμο.
Συνταξιοδοτήθηκε στην ηλικία των 61 ετών και πέρασε την υπόλοιπη ζωή της εκτρέφοντας κοτόπουλα και ασχολούμενη με την κηπουρική.
Πέθανε το 1971, σε ηλικία 84 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια.
https://www.youtube.com/watch?v=CbjUpxROZ_g