Κόσμος

Τα δίνουν όλα οι Ρώσοι στους Τούρκους: «Θα κατασκευάσουμε κοινό πύραυλο» - «Συζητάμε για Su-35 & Su-57»


Η Ρωσία βρίσκεται σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις με την Τουρκία σχετικά με την δημιουργία  ενός νέου συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας, υποσκάπτοντας έτσι τελείως το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, εισερχόμενη πλέον σε άλλες «ατραπούς» που οδηγούν σε ένα αβέβαιο  μέλλον με την δύση και ίσως ακόμα και σε κοινή αντιαεροπορική άμυνα με την Μόσχα λόγω τεχνολογικής συμβατότητας συστημάτων.   

«Η Ρωσία και Τουρκία διεξάγουν διαβουλεύσεις σχετικά με τη δημιουργία του τουρκικής κατασκευής  συστήματος α/α άμυνας της Άγκυρας». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Rosoboronexport Σεργκέι Λαντούγκιν  στα περιθώρια της έκθεσης αμυντικής βιομηχανίας IDEF-2019 στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρωσική πλευρά συζητά με τους εκπροσώπους της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας τις δυνατότητες συνεργασίας υψηλής τεχνολογίας, η οποία αναπτύσσεται προς δύο κατευθύνσεις.

 «Εξετάζουμε τη δυνατότητα παραγωγής μεμονωμένων στοιχείων των πυραύλων S-400 στην Τουρκία και διεξάγουμε διαβουλεύσεις για τη δημιουργία ενός εθνικού (τουρκικού) συστήματος πυραυλικής άμυνας/αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας προς το συμφέρον της Τουρκίας», αναφέρει στο πρακτορείο ειδήσεων  RIA NOVOSTI ο Λαντούγκιν.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Rosoboronexport τόνισε ότι δεν πρόκειται για το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400, αλλά για εντελώς νέο πυραυλικό συγκρότημα για την Τουρκία. Σε αυτή την κατεύθυνση είπε «δουλεύουμε από κοινού».

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑ Su-35 & Su-57

Τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την αγορά από την τελευταία μαχητικών 4++ γενιάς ή 5ης γενιάς επιβεβαίωσε για πρώτη φορά επίσημα ο υποδιευθυντής της Rosoboronexsport Sergey Ladiga.

Οι δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου έγιναν στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Zvezda  κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της τουρκικής έκθεσης αμυντικού υλικού IDEF 2019 που ξεκίνησε σήμερα.

«Η Ρωσία και η Τουρκία ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για την αγορά μαχητικών. Συνεχίζουμε τις συνομιλίες στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και αυτές αφορούν τόσο ένα μαχητικό 4++ γενιάς όσο και ένα μαχητικό 5ης γενιάς», είπε ο Ladiga χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για αριθμούς και τύπους  αεροσκαφών ή για κοινή συμπαραγωγή στην Τουρκία.

Βέβαια η αναφορά του στο 4++ γενιάς μαχητικό, παραπέμπει απευθείας στο Su-35 και στο 5ης γενιάς στο Su-57.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν υπάρξει πληροφορίες για το θέμα, αλλά δεν είχε ποτέ επιβεβαιωθεί επίσημα  ότι σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.
https://twitter.com/yeniakit/status/1123296147475443713?ref_src=twsrc%5Etfw

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας ,  ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Ρωσία δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι ΗΠΑ εφαρμόζουν πλέον την διπλωματία των αεροπλανοφόρων, «ελέγχουν» την Α.Μεσόγειο και στοχοποιούν ουσιαστικά Ρωσία και Τουρκία, ενώ το κύριο διακύβευμα αποτελούν τα Στενά του Βοσπόρου.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Μόσχα Jon Huntsman, δήλωσε για το θέμα:«έχουμε 200.000 τόνους διπλωματίας, αν έχετε και εσείς 200.000 τόνους διπλωματίας σας προσκαλούμε» δίνοντας ανοικτή πρόσκληση σε Πούτιν και Ερντογάν.

«Κάθε ένα από τα αεροπλανοφόρα μας που πλέουν αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει ένα πολύ μεγάλο όγκο της διεθνούς διπλωματίας. Ο 6ος αμερικανικός στόλος θα φροντίσει για αυτό», τόνισε ο ίδιος.

Για να είμαστε ακριβείς, οι ΗΠΑ υλοποιούν σχέδιο, που αφορά την στρατηγική εθνικής ασφάλειας (NSS), η οποία χαρακτήρισε την Κίνα και τη Ρωσία ως ανταγωνιστές, ενώ η Τουρκία δεν αναφέρεται στην μελέτη αυτή ούτε ως «αντίπαλος» ούτε ως σύμμαχος και αυτό προκάλεσε «έκρηξη» στην Άγκυρα.

Η μελέτη των 68 σελίδων, η οποία κυκλοφόρησε από τον αμερικανικό τύπο, αναφέρει την Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο μεταξύ των «φιλικών-συμμάχων» χωρών, όπως φυσικά και την Ελλάδα, η θέση της οποίας αναβαθμίστηκε κατακόρυφα.

Η απουσία όμως οποιασδήποτε μνείας της Τουρκίας από τις ΗΠΑ στην έκθεση, παρά τις επανειλημμένες αντιρρήσεις της Άγκυρας, για παραβίαση της συμφωνίας για την Συρία και το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) και οι συνεχείς  προσπάθειές των ΗΠΑ να περικυκλώσουν το τουρκικό έδαφος «χτύπησε» κόκκινο» στο Σαράι του νέου Σουλτάνου Ερντογάν.

Το ΝΑΤΟ δημιουργεί «θηλιά» στην Μεσόγειο στα τουρκικά όνειρα τα οποία έχουν φέρει την σημερινή Τουρκία την περίοδο του 1919, όπου και τότε οι Τούρκοι υπενθυμίζουμε ότι ήθελαν να καταλάβουν ολόκληρη την Μ.Ανατολή και στο τέλος περιορίστηκαν στα σημερινά σύνορα, που τους φαντάζουν εν έτει 2019 πολύ μικρά και θέλουν "Γαλάζιες πατρίδες", περιοχές στα Βαλκάνια, Δυτική Θράκη,  την Συρία και το Ιράκ.

Για να δούμε όμως τι θα λάβουν στο τέλος όμως οι νεο-οθωμανοί από τις αποκαλούμενες Μεγάλες δυνάμεις

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ