Κόσμος

Πανηγυρίζει η Άγκυρα - Τουρκικό ΥΠΕΞ για «Πρέσπες»: «Καλωσορίζουμε την κύρωση, ξεπεράστηκαν τα εμπόδια γι ΝΑΤΟ-ΕΕ»

Η Αγκυρα καλωσόρισε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι ξεπεράστηκαν τα εμπόδια για την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

«Η Τουρκία έχει αναγνωρίσει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα από την ανεξαρτησία της και έπειτα. Η  διαφωνία, επονομαζόμενη “ονοματολογικό ζήτημα” συνιστά εμπόδιο, ιδιαίτερα για τη διαδικασία ένταξης της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ εδώ και 27 χρόνια», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σε σχετική ερώτηση.

«Καλωσορίζουμε την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που παρέχει μια λύση σε αυτό το ζήτημα, στη Βουλή της Ελλάδας μετά το κοινοβούλιο της Μακεδονίας, με την αντίληψη ότι αυτό το εμπόδιο για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ έχει τώρα ξεπεραστεί».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σίσι - Χαφταρ
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη! Προς τελική υπογραφή συμφωνία Αιγύπτου-Λιβύης για οριοθέτηση των ΑΟΖ τους - "Στα κάγκελα" οι Τούρκοι - Ο αντίκτυπος για την Ελλάδα

Η υπογραφή συμφωνίας που οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Λιβύης ξεχώρισε ως ένα από τα πιο κρίσιμα...
Κόσμος 0

Τους γλεντάει κανονικά ο άνθρωπος του Τραμπ: Το «Σκωτσέζικο ντους» Μπάρακ στον Ερντογάν για τα F-35! - Τι υποστηρίζουν οι Τούρκοι για νέο casus belli με την Ελλάδα

Η κρίση γύρω από τους S-400 και τα F-35 οξύνεται, με τις αντιφατικές δηλώσεις του Τομ Μπάρακ να προκαλούν έντονη...