Κόσμος

Μόνο το 1,5% των Σύριων Χριστιανών που ξέφυγαν από τον ISIS γίνονται δεκτοί με καθεστώς πρόσφυγα σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο

Τα Ηνωμένα Έθνη «απέτυχαν οικτρά» αναφορικά με την προστασία των Χριστιανών από τη γενοκτονία, σύμφωνα με σχετική έκθεση από φιλανθρωπική οργάνωση, σημειώνοντας ότι μόλις το 1,5% των Συριων προσφύγων που δέχτηκαν τα δυτικά έθνη το 2016 ήταν Χριστιανοί.

"Αυτή είναι συγκλονιστική συμπεριφορά από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου", δήλωσε ο Martin Parsons του Barnabas Fund σε συνέντευξη.

"Το 2005, ο ΟΗΕ ενέκρινε την ευθύνη των κρατών να προστατεύουν τους πολίτες από τη γενοκτονία και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.Αυτά τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι έχει αποτύχει οικτρά σε αυτή την κατάσταση. Οι Χριστιανοί και άλλες μειονότητες αντιμετωπίστηκαν με οργή από τον ΟΗΕ"

Ο οργανισμός εκούσιας βοήθειας εξέδωσε αρκετούς αριθμούς και εμπεριστατωμένα στοιχεία που τονίζουν το πρόβλημα και την περασμένη εβδομάδα επεσήμανε ότι, αν και οι Xριστιανοί αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Συρίας, μόνο το 1,5% των Σύριων Χριστιανών προσφύγων έγιναν δεκτοί στη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες [ υπό τη διοίκηση του Ομπάμα]

Με βάση αυτά τα στοιχεία εντός της Βρετανίας, διαπιστώθηκε ότι η κυβέρνηση κάλυψε 8.136 πρόσφυγες το 2015 και το 2016, αλλά μόνο οι 70 ήταν χριστιανοί!!!!!

Οι Yazidis, μια άλλη θρησκευτική μειονότητα που αντιμετώπισε γενοκτονία στα χέρια της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης, ήταν επίσης υποεκπροσωπούμενη, με μόλις 22 πρόσφυγες.

Το Barnabas Fund πρόσθεσε ότι από τους 10.801 που επανεγκαταστάθηκαν από τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες μεταξύ Οκτωβρίου 2015 και Σεπτεμβρίου 2016, μόνο 56 ήταν χριστιανοί.

Τα αμερικανικά στοιχεία δεν ήταν πιο ενθαρρυντικά, καθώς μόνο 125 από τους 15.479 Σύριους πρόσφυγες που έγιναν δεκτοί το 2016 είχαν χριστιανική ταυτότητα.

«Ο ISIS μπορεί να χάσει τη μάχη αλλά να κερδίσει τον πόλεμο αν οι Χριστιανοί δεν μπορούν να ζήσουν με ασφάλεια στο Ιράκ», προειδοποιεί επίσης η οργάνωση
Η φιλανθρωπική οργάνωση δήλωσε ότι η μόνη Δυτική κυβέρνηση που είχε επανεγκαταστήσει σημαντικό αριθμό Χριστιανών της Μέσης Ανατολής ήταν η Αυστραλία.

"Δεν πρέπει να υποθέσουμε ότι η απειλή για τους Χριστιανούς έχει λήξει με την πτώση της Raqqa. Οι δυτικές κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν επείγουσα δράση για να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα", αναφέρεται σε μια επιστολή στους The Times την περασμένη εβδομάδα.

Πάντως το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι μεροληπτεί εις βάρος ων Χριστιανών προσφύγων αναφέρει: "Είμαστε σαφείς ότι το πρόγραμμά μας θα δώσει προτεραιότητα στους πιο ευάλωτους πρόσφυγες και γι 'αυτό στο πλαίσιο του Σχεδίου Επανεγκατάστασης των Ευπαθών Ατόμων, ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες προσδιορίζει τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν καθιερωμένα κριτήρια ευπάθειας " ενώ μίλησε για ομάδες που ενδέχεται να μην επιθυμούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα για το φόβο διακρίσεων ή  να μην γνωρίζουν τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους.

Στον αντίποδα στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος Mike Pence υποσχέθηκε στους χριστιανούς ηγέτες από τη Μέση Ανατολή ότι οι μέρες τους που ελάμβαναν μικρη βοήθεια από την αμερικανική κυβέρνηση για την ανοικοδόμηση των αρχαίων κοινοτήτων «έχουν τελειώσει».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ