Κοινωνία

Βουλιαγμένη-κλαμπ: «Έκανε εμετούς, δεν είχε τις αισθήσεις της»-Αναφέρει πατέρας μαθήτριας που νοσηλεύτηκε

Για τις δύσκολες στιγμές που έζησε 15χρονη μαθήτρια Λυκείου η οποία μαζί με άλλους επτά συμμαθητές της νοσηλεύτηκαν λόγω κατανάλωσης αλκοόλ σε εκδήλωση του σχολείου τους σε κλαμπ στη Βουλιαγμένη το βράδυ του Σαββάτου μιλά στο newsit.gr ο πατέρας της.

Από τα οκτώ παιδιά που κατέληξαν στο νοσοκομείο λόγω αλκοόλ μετά το σχολικό πάρτι σε κλαμπ της Λεωφόρου Βουλιαγμένης εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Παίδων «Αγία Σοφία» μία μαθήτρια (μάλιστα, για κάποιες ώρες είχε νοσηλευτεί στη ΜΕΘ) ενώ στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 20χρονος που συνελήφθη ως υπεύθυνος του καταστήματος.

«Το παιδί βγήκε χθες από το νοσοκομείο. Εμείς την πήγαμε στο κλαμπ και στις 12 ακριβώς και δύο παρά δέκα δέχτηκα τηλέφωνο από κάτι φίλες της να πάω να την πάρω γιατί δεν ήτανε καθόλου καλά. Η κατάσταση της ήταν πολύ άσχημη έκανε εμετούς μετά από ένα ποτό που ήπιε και μέχρι να πάω να την πάρω είχε χειροτερέψει πολύ. Απορώ ποτέ πρόλαβε να πιει τόσα πολύ για να πάθει αυτό που έπαθε… Το κακό έγινε πολύ γρηγορα», αναφέρει ο πατέρας της 15χρονης.

«Όταν πήγα εκεί το παιδί μου το είχανε βγάλει έξω δύο φίλες της, ήταν αναίσθητη και την πήρα κατευθείαν με το αμάξι να τη μεταφέρω εγώ στο νοσοκομείο. Απ’ έξω ήταν ήδη δύο ασθενοφόρα και πέρνανε άλλα παιδιά, τα πληρώματα είχαν μπει ήδη μέσα και βάζανε άλλα παιδιά δεν μπορούσα να περιμένω. Μέσα στο αυτοκίνητο αυτό που έζησα δεν περιγράφεται, η κόρη μου δεν είχε τις αισθήσεις της, την έβαλα στο κάθισμα του συνοδηγού ξαπλωμένη και την έδεσα με τη ζώνη. Δεν ανταποκρινόταν, δεν μιλούσε, δεν άκουγε», τονίζει συγκλονισμένος.

«Όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο αντικρίσαμε μια επίσης δύσκολη κατάσταση ερχόταν και ασθενοφόρα με παιδιά αλλά και γονείς που φέρνανε με τα δικά τους αυτοκίνητα αυτοί τα παιδιά τους. Στο Παίδων πήγαιναν τα ανήλικα που ήταν στο κλαμπ και πρέπει να είχαν έρθει περίπου δέκα παιδιά και τα υπόλοιπα παιδιά μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία», υπογραμμίζει.

Και συνεχίζει: «Όταν συνήλθε η κόρη μου μου είπε ότι είχε πιει ένα ποτό βότκα για την ακρίβεια και μετά άρχισε να κάνει εμετούς και δεν αισθανόταν καλά. Πήγε τουαλέτα με τις φίλες της και μετά σιγά σιγά χανόταν».

«Δεν γνωρίζαμε ότι θα έδιναν αλκοόλ στα ανήλικα»

Όπως επισημαίνει ο πατέρας της μαθήτριας οι γονείς δεν γνώριζαν ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα κατανάλωναν αλκοόλ στο κλαμπ.

«Το κάθε παιδί είχε ένα κουπόνι αξίας είκοσι ευρώ και με αυτό το κουπόνι μπορούσε να πάρει κάτι να πιει. Το δεκαπενταμελές είχε ενημερώσει ότι με το κουπόνι αυτό θα μπορέσουν να πάρουν κάτι από το μαγαζί για να πιουν εμείς δεν γνωρίζαμε ότι θα δίνανε αλκοόλ στα ανήλικα» σημειώνει.

«Ακούστηκε ότι τα παιδιά ήταν παρατημένα αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί τα παιδιά συνοδευόμενα πήγαν στο χώρο και συνοδευόμενα θα έφευγαν από εκεί. Δεν αφήσαμε τα παιδιά σε μια πλατεία και φύγαμε αλλά τα παιδιά πήγανε σε συγκεκριμένο μαγαζί που θα γινόταν χοροεσπερίδα. Τα κουπόνια τα έδιναν τα 15μελή των σχολείων και είχαν απευθυνθεί σε κάποια διοργανώτρια εταιρεία που κλείνει τα μαγαζιά. Όμως δεν ήταν όλα τα παιδιά με κουπόνια εκεί μέσα υπήρχαν και μαθητές που είχαν κλείσει δέκα άτομα τραπέζι», σχολιάζει.

«Σήμερα ευτυχώς είναι καλά η κόρη μου δεν θυμάται τίποτα από όσα έγιναν εύχομαι κανένας γονιός να μη δει το παιδί του έτσι γιατί η μετάβαση από το μαγαζί μέχρι το νοσοκομείο ήταν εφιαλτική», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ