Κοινωνία

Ανταρσία κρατουμένων στις Φυλακές Βόλου μετά τον θάνατο 21χρονου – Έβαλαν φωτιά σε στρώματα και προκάλεσαν ζημιές σε κελιά (Εικόνες)

Συναγερμός σε Αστυνομία και Πυροσβεστική για επεισόδια στις φυλακές Βόλου. Εξέγερση σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ του Σαββάτου (26/10)στο Κατάστημα Κράτησης Νέων του Βόλου, επί της οδού Μεταμορφώσεως.

Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα και προκάλεσαν ζημιές σε κελιά.

Τα επεισόδιοα ξέσπασαν με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο 21χρονου Πακιστανού, ένα 24ωρο νωρίτερα και διαμαρτύρονται έντονα για τις συνθήκες διαβίωσης. Συγκεκριμένα ο νεαρός κρατούμενος ένιωσε μια αδιαθεσία και λίγα δευτερόλεπτα μετά έπεσε στο έδαφος και παρά τις προσπάθειες επαναφοράς του, άφησε χθες την τελευταία του πνοή.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον νεαρό στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με το gegonota.news, η Πυροσβεστική έχει στείλει ισχυρή δύναμη με εξι οχήματα για κατάσβεση τεσσάρων εστιών φωτιάς, ενώ έγινε «εισβολή» της αστυνομίας στο κτήριο με τις ειδικές δυνάμεις να ακροβολίζονται και στην ταράτσα.

Η φωτιά κατασβήστηκε πριν από λίγη ώρα από δυνάμεις πυρόσβεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, που κινητοποιήθηκαν άμεσα.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ