Κοινωνία

Οι Νέοι του Δήμου Σουφλίου με συγκλονιστικό βίντεο ταρακουνούν όλα τα κόμματα για την καταστροφή στον Έβρο

Οι νέοι μπροστάρηδες μιας κραυγής αγωνίας προς όλους τους υπεύθυνους στην χώρα μας, ζητούν επιτακτικά την επούλωση των πληγών από την τεράστια πυρκαγιά του 2022, απαιτώντας συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση, ενώ στο κάδρο βάζουν ουσιαστικά όλα τα κόμματα που τάζουν γενικώς και έπειτα ξεχνούν επιδεικτικά, για να είμαστε δίκαιοι.    

Οι έφηβοι από το Σουφλί βγάζουν μια κραυγή αγωνίας για το μέλλον του τόπου τους.

Ο μεγάλος φιλόσοφος Ιων Δραγούμης είχε δηλώσει ότι “το  ελληνικό κράτος σκοτώνει το ελληνικό Έθνος”, παραμένοντας επίκαιρος ο ίδιος σήμερα με όλα αυτά που βλέπουμε μπροστά  στα μάτια μας.

Ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα, οφείλει να αλλάξει να συναινέσει στην ριζική αλλαγή του αναπτυξιακού  μοντέλου, αλλάζοντας πρώτα όλα το δημογραφικό.

Οι φωτιές έκαψαν μια τεράστια έκταση στον Έβρο

Οι φωτιές στον Έβρο έκαψαν σε μια δύσκολη χρονιά το 2022, στο δάσος της Δαδιάς, περίπου 40.000 στρέμματα, χωρίς να έχουμε κάποιο απτό σχέδιο αναδάσωσης της περιοχής.

Ανεμογεννήτριες μεταξύ Δάσους Δαδιάς και Δέλτα Έβρου

Αντί αυτού, έχουμε σχέδιο γερμανικής εταιρείας για εγκατάσταση 41 ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή Σουφλίου, προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

 

Η εταιρεία WPD προτίθεται να εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριες στην παραποτάμια περιοχή μεταξύ του Δάσους Δαδιάς και του Δέλτα Έβρου και περιμένει την έγκριση από το ελληνικό κράτος για την υλοποίηση της επένδυσης.
Σήμερα που μιλάμε, έχουμε 12.000 τα ζώα που θανατώθηκαν λόγω ευλογιάς, σε όλες τις περιοχές του Έβρου  και στο Διδυμότειχο.

Ξεπέρασαν τις 12.000 τα ζώα που θανατώθηκαν λόγω ευλογιάς στον νομό

Τα κρούσματα ευλογιάς προβάτων στον Έβρο συνεχίζονται και πλέον υπάρχουν σε όλες τις περιοχές του νομού, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 12.000 ζώα έχουν θανατωθεί μέχρι τώρα,ξεκληρίζοντας περισσότερο την ήδη μειωμένη κτηνοτροφία.

Τελευταία κρούσματα και θανατώσεις προβάτων είχαμε στην περιοχή του Διδυμοτείχου και συγκεκριμένα στο Κουφόβουνο, ενώ και στις περιοχές του νοτίου και βορείου Έβρου που από τον Αύγουστο είχαν ξεκινήσει τα κρούσματα ευλογιάς, απλώνονται και σε νέα κοπάδια.

Η κατάσταση στον πιο κομβικό νομό της χώρας είναι τραγική.

Κλείνει στο Διδυμότειχο το τμήμα Νοσηλευτικής  

Το Σουφλί ξεσηκώθηκε απαιτώντας περισσότερα από τους αρμόδιους,ενώ το Διδυμότειχο έχασε τη Νοσηλευτική χωρίς ουσιαστική αντίδραση, αφού οι συμμετοχές φοιτητών μειώθηκαν τραγικά.

Μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τον νομό Έβρου περιλαμβάνουν:

–Πλήρης κάλυψη Voucher για τα ΚΔΑΠ της περιοχής (Προϋπολογισμός: 715.000 ευρώ)
 
–Ανακαίνιση παιδικών σταθμών και ΚΑΠΗ
 
–Επέκταση του θεσμού του Προσωπικού Βοηθού σε συνεργασία με την Περιφέρεια.
-Επέκταση σχολικών γευμάτων πλέον σε όλους τους Δήμους του Νομού Έβρου (Προϋπολογισμός: 1.800.000 ευρώ)
 
-Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Μέγιστο ποσό ενίσχυσης 40.000€ για 2 έτη (20.000€/έτος). Η χρηματοδότηση θα καλύπτει λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, εργοδοτικές εισφορές, δαπάνες συμβουλευτικής, λογιστικής υποστήριξης (Προϋπολογισμός: 2.500.000 ευρώ).
 
–Πρόγραμμα ενίσχυσης με έως 10.000 ευρώ για 1.000 ωφελούμενους που θα θελήσουν να εγκατασταθούν στους δήμους Σουφλίου, Ορεστιάδος και Διδυμοτείχου. (Προϋπολογισμός: 8.000.000€).
 
Ένα πρόγραμμα με σημαντικές ασφαλιστικές δικλείδες που θα σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με την εργασιακή / επαγγελματική προοπτική των ωφελούμενων.Παράλληλα, θα μπορεί να συνδυαστεί και με τα κίνητρα για την Ενίσχυση Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, που περιλαμβάνει:
 
–Την προσαύξηση της μοριοδότησης για την εντοπιότητα στους δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σαμοθράκης και Σουφλίου κατά 40 μόρια με υποχρέωση 15ετους παραμονής (10 στο Δήμο & 5 στην Περιφερειακή Ενότητα).
 
-Την προσαύξηση της κανονικής άδειας των υπαλλήλων που υπηρετούν στους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου & Σουφλίου κατά 6 εργάσιμες ημέρες κατ’ έτος.
 
–Στο ότι η μετάταξη / απόσπαση υπαλλήλων σε παραμεθόριο υπηρεσία θα πραγματοποιείται άμεσα κατόπιν αίτησης του υπαλλήλου, μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας υποδοχής.
 
–Στο γεγονός πώς η απόσπαση υπαλλήλου στους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου & Σουφλίου, μπορεί να μετατραπεί σε μετάταξη κατά προτεραιότητα, κατόπιν αίτησης του.

Όλα αυτά δεν φτάνουν ή αργούν να υλοποιηθούν και το πρόβλημα στον ακριτικό νομό μεγαλώνει 

Όλο αυτό το σκηνικό έχει βαρύνει πολύ την περιοχή, και οι νεολαία του Σουφλίου και του Έβρου, αναζητά λόγους να μείνει στην περιοχή και να μην μεταναστεύσει, είτε στα αστικά κέντρα της χώρας μας, είτε στο εξωτερικό.  

Το πιο ορθό θα ήταν κάποια στιγμή, όλα τα κόμματα, να συνομολογήσουν χωρίς κόμματα και φραγμούς ένα κοινό αναπτυξιακό πρόγραμμα βάθους 20ετίας τουλάχιστον, με έμφαση σε αύξηση του δημογραφικού και στην ανάπτυξη ελληνικών επιχειρήσεων εντός και εκτός χώρας, με έδρα την Επαρχία με κίνητρα φορολογικά και με χορήγηση κεφαλαίων.

Αν δεν γίνει κάτι άμεσα τα επόμενα 5 χρόνια, ο ελληνισμός θα συρρικνωθεί και θα δούμε καταστάσεις σε 20-30-40 χρόνια που θα προκαλούν κυριολεκτικά σοκ και δέος στους Έλληνες που έχουν απομείνει τότε.      

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρώσος σύμβουλος: ΗΠΑ και Γαλλία διχοτομούν τον Λίβανο για το σχέδιο Μεγάλο Ισραήλ ετοιμάζοντας ακρωτηριασμό και στην Τουρκία

Αλλάζουν τα σύνορα στην Μέση Ανατολή και αυτό το γνωρίζουν οι Τούρκοι-Θα δράσουν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο για...