Κοινωνία

Παραιτήθηκαν οι δύο Αντιδήμαρχοι Σερρών μετά τις εικόνες ντροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο - "Απαράδεκτο" δηλώνει η δήμαρχος

Την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα το πρωί στη Δήμαρχο Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, οι δύο Αντιδήμαρχοι, Αγροτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Δημήτρης Μιχτσόγλου και Διαχείρισης Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καδής μετά το ανεπίτρεπτο περιστατικό χθες το βράδυ στους διαδρόμους του διοικητηρίου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αντάλλαξαν χυδαίες ύβρεις και φράσεις και η παρέμβαση των ψυχραιμότερων απέτρεψε τα χειρότερα.

«Το χθεσινό απαράδεκτο περιστατικό δημόσιας αντιδικίας μεταξύ δύο αντιδημάρχων δεν εκπροσωπεί σε καμία περίπτωση το ήθος και την αξιακή στάση της σημερινής δημοτικής αρχής. Δεν εκπροσωπεί ούτε τον χαρακτήρα και το ήθος των δύο εμπλεκομένων, αλλά και τη διαχρονική τους πορεία στα κοινά και την καθημερινή προσφορά τους στο έργο του Δήμου Σερρών, η οποία κατά κοινή ομολογία είναι πολύ θετική», αναφέρει η κ. Δήμαρχος στην ανακοίνωσή της, σημειώνοντας πως και  οι ίδιοι το αντιλήφθηκαν και ζητώντας συγγνώμη από τον Σερραϊκό λαό, υπέβαλαν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις ευθύνης αντιδημάρχων που κατέχουν, τις οποίες και έκανε αποδεκτές.

Η κ. Μητλιάγκα ξεκαθαρίζει πως  δεν πρόκειται να επιτρέψει να υπάρχουν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά και ζητά « μια ειλικρινή συγγνώμη από τις Σερραίες και τους Σερραίους για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει  και καταλήγει «Κανείς δεν δικαιούται να αμαυρώνει την εικόνα του Δήμου και να θολώνει το έργο που με τόσο κόπο και σκληρό αγώνα επιτελεί η Δημοτική Αρχή. Μαθαίνουμε, διορθώνουμε, προχωράμε. Και δεν σταματάμε ποτέ να δουλεύουμε για το καλό του τόπου και μόνο».

Η ένταση προκλήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, καθώς δύο αντιδήμαρχοι πιάστηκαν στα χέρια με αφορμή τη διαχείριση των μηχανημάτων έργων, όπως τα γκρέιντερ. Πιο συγκεκριμένα, η διαμάχη για τον έλεγχο των μηχανημάτων, που θεωρείται ότι συνδέεται με την εκτέλεση έργων και πιθανές πελατειακές εξυπηρετήσεις, κλιμακώθηκε σε έντονη αντιπαράθεση και σκληρά λόγια.


Η ένταση άρχισε να ανεβαίνει όταν οι δύο αντιδήμαρχοι αντάλλαξαν αιχμηρές κατηγορίες για τη διαχείριση των μηχανημάτων και την κατανομή των έργων σε διάφορες περιοχές. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου όταν η λεκτική αντιπαράθεση μετατράπηκε σε σωματική, με τους δύο άνδρες να πιάνονται στα χέρια, προκαλώντας σοκ στους παρευρισκόμενους.Στο σημείο εκείνο, όπως βλέπετε στο σχετικό βίντεο, δημοτικοί σύμβουλοι επενέβησαν για να τους χωρίσουν, ενώ κάποιοι προσπαθούσαν να ηρεμήσουν την κατάσταση.

Το γεγονός αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια στη διαχείριση των δημοτικών πόρων και τη χρήση των μηχανημάτων για την εκτέλεση έργων, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι πίσω από τις αντιπαραθέσεις κρύβονται συμφέροντα και ρουσφέτια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επιβεβαίωση Pentapostama.gr-Βορειοκορεάτες στο ελληνικό χωριό Σαρτανά στο Ντονμπάς ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν τους Ουκρανούς

Η ανάπτυξη βορειοκορεατικών στρατευμάτων από τη Ρωσία θα μπορούσε να επιταχύνει την ρωσική προέλαση ακόμη περισσότερο...