Κοινωνία

«Τυφλά» οικοπέδα: Αντιδράσεις ιδιοκτητών οικοπέδων για τις απαγορεύσεις δόμησης εκτός σχεδίου


Μετά το φρένο που έβαλαν οι αποφάσεις του ΣτΕ σε Μύκονο και Σαντορίνη απαγορεύθηκε η έκδοση νέων αδειών δόμησης εκτός σχεδίου, για τα τυφλά οικόπεδα -χωρίς πρόσωπο σε αναγνωρισμένη οδό- που μπορούσαν, μέχρι πρότινος, να λάβουν οικοδομική άδεια εφόσον είχαν δουλεία διόδου, χρησιμοποιούσαν, δηλαδή, πρόσβαση από διπλανά οικόπεδα, ο περιορισμός αυτός, τώρα, θα γίνει νόμος του κράτους με μεταβατική διάταξη που θα ενταχθεί σε πολεοδομικό νομοσχέδιο όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός που προκρίνει δόμηση σε οργανωμένους υποδοχείς.

Η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εκτός σχεδίου δόμηση:«Η εκτός σχεδίου δόμηση η οποία σε μεγάλο βαθμό δημιουργεί προβλήματα υποδομών ειδικά στα νησιά μας ότι θα μπούνε περιορισμοί και πιστεύω ότι καλώς θα μπούνε» δημιούργησε αντπαραθέσεις μεταξύ των φορέων και ανησυχίες στους οικοπεδούχους.

Από την πλευρά των ιδιοκτητών εκδηλώνονται αντιδράσεις για τις απαγορεύσεις που έρχονται. Το ζήτημα της οργάνωσης του χώρου θα λυθεί οριστικά με την παράδοση των Τοπικών Χωρικών σχεδίων σε 2-3 χρόνια, τα οποία θα καθορίζουν σαφώς τα όρια των οικισμών και θα απαγορεύουν τη δόμηση εκτός αυτών των ορίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επιβεβαίωση Pentapostama.gr-Βορειοκορεάτες στο ελληνικό χωριό Σαρτανά στο Ντονμπάς ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν τους Ουκρανούς

Η ανάπτυξη βορειοκορεατικών στρατευμάτων από τη Ρωσία θα μπορούσε να επιταχύνει την ρωσική προέλαση ακόμη περισσότερο...