Κοινωνία

Στενός φίλος του πατέρα Αντωνίου: «Πιστεύω στην αθωότητα του, θα τον αγιοποιήσουν στο τέλος»

Βέβαιος για την αθωότητα του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντώνιο, εμφανίστηκε ο στενός του φίλος και επιχειρηματίας Κώστας Λούλης, λίγες ώρες μετά την πρόταση της εισαγγελέως.

Η εισαγγελέας πρότεινε τη Δευτέρα, την ενοχή του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντωνίου, για πέντε περιπτώσεις που αφορούν σε κακοποίηση ανηλίκων που φιλοξενούνταν στις δομές της οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στο Mega o Κώστας Λούλης επεσήμανε πως από την ιστορία έχει απονευρωθεί τελείως και πλέον είναι νεκρή και η έννοια της φιλανθρωπίας πανελλαδικά.

«Πιστεύω ακράδαντα στην αθωότητα του πατρός Αντωνίου. Γκρεμίστηκε το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό – κοινωνικό έργο που υπήρχε στην χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Λούλης τόνισε πως τώρα ο πατέρας Αντώνιος λειτουργεί σε μια εκκλησία στα Δερβενοχώρια. «Είχα πάει και τον είχα δει. Ο άνθρωπος από την στιγμή που έχει πίστη, και εγώ το πιστεύω ότι έτσι όπως πάνε στο τέλος θα τον αγιοποιήσουν, αυτό θα γίνει», είπε αρχικά.

Και συνέχισε ο κ. Λούλης: «Τον έβλεπα από την αρχή πως εργαζόταν, με τι αυταπάρνηση, με όλη την ψυχή και προσέφερε ένα έργο τρομερό. Εννέα χιλιάδες παιδιά σε 25 χρόνια, από αυτά τα παραβατικά παιδιά που τώρα γίνονται ρεπορτάζ κάθε μέρα».

«Έχω τυφλή εμπιστοσύνη στα δικαστήρια των ουρανών»

Ο επιχειρηματίας δηλώνει μετανιωμένος για τη δωρεά δύο ακινήτων, μεγάλη αξίας,  στην «Κιβωτό» καθώς όπως είπε πήγαν…στράφι. «Τίποτα, έπρεπε να ήταν εκεί 100 παιδιά. Το ένα είναι τώρα εντελώς κλειστό, και το άλλο έχει 8 παιδιά», είπε και κατέληξε:  «Τα δικαστήρια που βρίσκονται εδώ, εντάξει τα σέβομαι, την δικαιοσύνη αλίμονο, αλλά σε εκείνα που έχω τυφλή εμπιστοσύνη, που θα αποδώσουν, είναι τα δικαστήρια των ουρανών και εξάλλου τι θα κάνουν; Θα τον σουβλίσουν; Τι έκανε ο πατέρας Αντώνιος;».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ