Κοινωνία

Η «πρωτεύουσα του νερού» της Ελλάδας με το διπλό θαύμα της φύσης

Είναι το χωριό Θεοδώριανα ή η «πρωτεύουσα του νερού» όπως λέγεται λόγω ενός εντυπωσιακού θεάματος που αποκαλύπτει στους επισκέπτες.

Τα Θεοδώριανα, περίπου στα 80 χλμ. από την πόλη της Άρτας, απλώνουν τα πέτρινα σπίτια τους μέσα στις βουνοκορφές ενώ έχουν γύρω στους 250 μόνιμους κατοίκους. Το χωριό έχει μια κεντρική πλατεία που κοσμείται από έναν γεροπλάτανο που απλώνει τη σκιά του τους ζεστούς μήνες, ενώ από το πανέμερφο γραφικό χωριό, υπάρχουν πηγές και αναβλύζουν τρεχούμενα νερά. 

Στο χωριό υπάρχουν ακόμη παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες που προσφέρουν θαλπωρή, αλλά και ξενώνας για τους επισκέπτες με θέα το οροπέδιο της Κωστηλάτας.

Με μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή των 25 περίπου λεπτών (το μισό της διαδρομής είναι σε χωματόδρομο και το άλλο μισό σε μονοπάτι καλά διατηρημένο), οι επισκέπτες του χωριού βρίσκονται μπροστά σε ένα συναρπαστικό θέαμα, στους καταρράκτες της Σούδας.

Οι καταρράκτες είναι διπλοί και σχηματίζονται στον ποταμό Άσπρη Γκούρα. Το σκηνικό εκεί είναι μαγευτικό, με το νερό να τρέχει ορμητικά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε αντίθεση με άλλα μέρη της Ελλάδας.

Το θέαμα των κάθετων βράχων με τα νερά να δημιουργούν ένα εντυπωσιακό φαινόμενο δύο καταρρακτών, σου κόβει την ανάσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ