Κοινωνία

Επίδομα επικινδυνότητας στους αστυνομικούς - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Την εισοδηματική ενίσχυση με 100 έως 150 ευρώ μηνιαίως των αστυνομικών υπαλλήλων και ενδεχομένως στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων εξετάζει η κυβέρνηση με τη θέσπιση επιδόματος επικίνδυνης εργασίας.

Όπως αναφέρει η Απογευματινή, το θέμα έχει τεθεί επί τάπητος από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος εξετάζει διάφορα σενάρια για την επέκταση του επιδόματος επικινδυνότητας στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με όσα έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους ενστόλους, από την 1/4/2025 θα αυξηθούν οριζόντια κατά 20 - 25 ευρώ τον μήνα (15 ευρώ καθαρά) τα μεικτά ποσά των βασικών μισθών για όλους τους βαθμούς των αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης, από την 1/1/2025 θα αυξηθεί κατά 20% η ωριαία αποζημίωση για νυχτερινή απασχόληση που καταβάλλεται στους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Ελληνική Αστυνομία, στην Πυροσβεστική και στο Λιμενικό.

Η ωριαία αποζημίωση θα ανέλθει από τα 2,77 στα 3,33 ευρώ ανά ώρα μεικτά. Σημειώνεται ότι οι ώρες νυχτερινής υπηρεσίας διαφέρουν ανά υπηρεσία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δημόσια διαπόμπευση από τη Χεζμπολάχ στους "ποντικούς" που έκαναν πλιάτσικο σε εγκαταλελλειμένα σπίτια στη Βηρυτό - Τους ... κρέμασαν σε κολώνες (Σκληρές εικόνες)

«Εκμετάλλευση του πολέμου και κλοπή από σπίτια», έγραφαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν πώς...
Πολεμική αεροπορία 0

Τουρκική Αεροπορία και Ναυτικό έχουν ζητήσει περιοχές για άσκηση στο Αιγαίο - Πιθανότητα πραγματοποίησης παραβιάσεων μετά από μήνες

Η Τουρκία επανέλαβε πως δεν αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο 10 ναυτικών μιλίων λίγες μόνο ημέρες μετά την αποχώρηση...