Κοινωνία

Συναγερμός στην Κέρκυρα: Στα πράσα ανήλικος - Είχε διαπράξει απάτες μέσω διαδικτύου

Μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, εξιχνίασαν υπόθεση απάτης μέσω υπολογιστή, κατά την οποία πραγματοποιούνταν διαδικτυακές αγορές παραβιάζοντας το σύστημα πληρωμών.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ανήλικος ημεδαπός στην Κέρκυρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης μέσω υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση, ενώ στην υπόθεση συμπεριλαμβάνεται και η μητέρα του ανήλικου, κατηγορούμενη για την παραμέληση της εποπτείας του.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι, ο ανήλικος δράστης από το Αύγουστο του 2024, είχε πραγματοποιήσει, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, ηλεκτρονικές παραγγελίες σε κατάστημα στην Αθήνα, παρακάμπτοντας τη διαδικασία πληρωμής στο διατραπεζικό σύστημα και καταβάλλοντας μικρότερο ποσό σε σχέση με την πραγματική αξία των αντικειμένων της παραγγελίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του ανήλικου στην Κέρκυρα και άλλους χώρους που χρησιμοποιεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 3 κινητά τηλέφωνα
  • 1 smart watch
  • 2 ζεύγη ακουστικών
  • 1 κονσόλα παιχνιδιών
  • εξαρτήματα ηλεκτρονικού υπολογιστή και 
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των 820 ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Ρωσία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από τις ΗΠΑ-Ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35S εναντίον Ισραηλινών και Αμερικανικών F-35 με Ρώσους πιλότους;

Από ώρα σε ώρα η ισραηλινή επίθεση ενώ “ακροβολίστηκε” ο ιρανικός στόλος για να μην καταστραφεί εντός Ναυστάθμων καθώς...