Κοινωνία

Ιερουσαλήμ: Ραγίζουν καρδιές στο «τελευταίο αντίο» στον Ιωνά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαθιά η οδύνη, αβάσταχτος ο πόνος, μεγάλο το άδικο! Ο λόγος για τον Ιωνά Καρούση και την οικογένειά του που θρηνεί την απώλειά του μετά την τρομοκρατική επίθεση μελών της Χαμάς στη Γιάφα.

Η κηδεία του νεαρού τελέστηκε σήμερα στην Ιερουσαλήμ. Το τελευταίο αντίο του είπαν φίλοι, γνωστοί, συμφοιτητές. Το «παρών» έδωσαν καθηγητές του πανεπιστημίου στο οποίο σπούδαζε ο ίδιος αλλά και συνάδελφοι του πατέρα του. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον Πατριάρχη Θεόφιλο.

Ο Ιωνάς μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ αφότου οι γονείς του μετακόμισαν στο Ισραήλ για να εργαστούν ως γιατροί και αποφάσισε να μείνει εκεί. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Τελ Αβίβ και δούλευε σε ένα πρότζεκτ για τις σπουδές του όταν σκοτώθηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση.

«Ήταν καλόκαρδος και ευαίσθητος και πάντα βοηθούσε όσους μπορούσε», είπε ένας από τους συμμαθητές του στο Channel 12 νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. «Ήταν αισιόδοξος απέναντι σε κάθε δυσκολία που συναντούσε. Ήταν ταλαντούχος, αστείος και ταπεινός. Ήταν πάντα ευγενικός με τους ανθρώπους γύρω του και ήταν ένας πιστός φίλος που έβλεπε το καλό σε όλους. Επίσης, ήταν ένας ταλαντούχος πιανίστας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 τραυματίστηκαν στην επίθεση στο τραμ του Τελ Αβίβ και σε έναν κοντινό δρόμο στη Γιάφα, σε μια από τις πιο θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ετών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ