Κοινωνία

Ηράκλειο: Μέλη δύο οικογενειών διακινούσαν κοκαΐνη

11 άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια επιχείρησης ευρείας έκτασης που εκτελέστηκε από αστυνομικούς σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας από νεαρούς Έλληνες μέλη δύο οικογενειών, που διακινούσαν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης.

Μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν είναι δύο αδέλφια που φέρονται να είχαν αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα, αλλά και ο πατέρας τους. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, της Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης, των Τ.Α.Ε. Ηρακλείου και Μεσσαράς και της Ο.Π.Κ.Ε. έκαναν έρευνες στα σπίτια των δυο οικογενειών, όπου βρήκαν συνολικά 480,6 γραμμάρια κοκαΐνης, πέντε ζυγαριές ακριβείας, μια σιδερογροθιά, 129 φυσίγγια και δυο πιστόλια με γεμιστήρες τα οποία παραδόθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 12.215 ευρώ που προέρχονταν από την διακίνηση, δέκα οχήματα και τέσσερις μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές και 14 κινητά τηλέφωνα. Οι ένδεκα δράστες, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής ομάδας, διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, κατά περίπτωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ