Κοινωνία

Βόλος: Συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό ο κατά συρροή δολοφόνος των αδέσποτων ζώων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνελήφθη σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, ο 31 χρονος άνδρας που φέρεται να είναι υπεύθυνος για τις δολοφονίες των αδέσποτων ζώων στο Βόλο. 

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος TheNewspaper.gr, η σύλληψη του δράστη διαδραματίστηκε απογευματινές ώρες, ενώ προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό σε όλη την πόλη για τον εντοπισμό του, αφού οι αρχές είχαν στη διάθεσή τους στοιχεία που τους βοήθησαν να τον ταυτοποιήσουν.

Ο δράστης την περασμένη εβδομάδα είχε επιτεθεί με αιχμηρό αντικείμενο σε έναν σκύλο στη συμβολή των οδών Σπυρίδη και Καραολή, προκαλώντας το θάνατό του, ενώ τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, σε σχετικά πολυσύχναστη περιοχή, βρέθηκε επίσης μαχαιρωμένο ένα γατάκι.

Για το φόνο του γατιού υπάρχουν καταγεγραμμένες οι κινήσεις του δράστη σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας, το οποίο κατέχει η αστυνομία. 

Ο δράστης φαίνεται στο βίντεο να φορά κουκούλα και να στήνει ενέδρα στο γατάκι στην οδό Αγίου Νικολάου. Το πλησιάζει, το ταΐζει για να το ηρεμήσει και έπειτα με αιχμηρό αντικείμενο το τραυματίζει θανάσιμα. Εκείνο τρέχει σοκαρισμένο για να σωθεί, όμως τελικά κατέληξε.

«Ηταν η μασκότ της γειτονιάς μας. Το ταΐζαμε, το φροντίζαμε. Αυτό μας διάλεξε και ποτέ δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα», ανέφερε μιλώντας στον ιστότοπο taxydromos.gr, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, έξω από το οποίο βρέθηκε μαχαιρωμένο το γατί. 

Καταγγελίες που έφτασαν στο ίδιο ειδησεογραφικό μέσο, μιλούν για τουλάχιστον 10 περιστατικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, που αφορούν σε τρία σκυλιά και επτά γάτες.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ