Κοινωνία

Πώς έγινε η ληστεία στο Λαύριο με λεία 1 εκατ. ευρώ-Οι μπογιές και τα λάστιχα (Βίντεο)

Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε η ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών που λήστεψαν χρηματαποστολή στο Λαύριο, με λεία 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο φως της δημοσιότητας έδωσε χθες το iefimerida.gr ένα βίντεο από τη διαφυγή των ληστών μετά την κινηματογραφική ληστεία του 1,5 εκατομμυρίου σε χρηματαποστολή στο Λαύριο.

Στο βίντεο διακρίνεται το πράσινο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι ληστές της χρηματαποστολής στο Λαύριο, ενώ ΕΛ.ΑΣ και Αντιτρομοκρατική συλλέγουν στοιχεία για την εξέλιξη των ερευνών.

Η συμμορία των «4» γνώριζε πρόσωπα και πράγματα


Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι η «συμμορία των τεσσάρων» λειτούργησε με επαγγελματικό τρόπο, γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα για την χρηματαποστολή, πριν προβεί στο χτύπημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η λεία των δραστών από τη ληστεία της χρηματαποστολής ανέρχεται σε 1.5 εκατομμύριο ευρώ.

Πρόκειται για ένα πολύ καλά σχεδιασμένο χτύπημα των τεσσάρων ενόπλων δραστών, δίπλα ακριβώς από την είσοδο ενός καταστήματος αλυσίδας εμπορίας παιχνιδιών το μεσημέρι της Πέμπτης (26/9).

Πως έγινε η κινηματογραφική ληστεία της χρηματαποστολής στο Λαύριο


Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα της χρηματαποστολής είχε πάρει αρκετά χρήματα από διάφορες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου, αφήνοντας για το τέλος το συγκεκριμένο κατάστημα, κάτι που πιθανότητα γνώριζαν οι ληστές. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο ένας υπάλληλος της χρηματαποστολής βρισκόταν εντός του καταστήματος και είχε φέρει κάποιες τσάντες με χρήματα, ενώ ο δεύτερος βρισκόταν εντός του αυτοκινήτου.

Οι ληστές -φορώντας κουκούλες, ιατρικές μάσκες και κοινό ανοιχτόχρωμο ρουχισμό- εμφανίστηκαν με ένα πράσινο αυτοκίνητο και πέταξαν μπογιές στο όχημα (ένα καπνογόνο χρώματος) και στη συνέχεια έριξαν μπογιά στο παρμπριζ.

Το κουτί


Ενδιαφέρον στην υπόθεση παρουσιάζει το στοιχείο ότι άφησαν ένα κουτί, το οποίο υποστήριξαν ότι είναι εκρηκτικός μηχανισμός, εκφοβίζοντας τον υπάλληλο ότι με έκρηξη θα σπάσουν το τζάμι του οχήματος, ενώ χρησιμοποιώντας μαχαίρια έσκασαν και τα τέσσερα λάστιχα του οχήματος.

Κρατώντας Καλάσνικοφ, ανάγκασαν τον υπάλληλο να βγει από το φορτηγάκι, το οποίο δεν ήταν θωρακισμένο. Ένας από τους δράστες άρπαξε τουλάχιστον 15 σάκους με λεία 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι υπάλληλοι σεκιούριτι υποστήριξαν ότι δεν είχαν προλάβει να βάλουν τα χρήματα στα βαλιτσάκια χρωματισμού, τα οποία όταν αφαιρούνται τα χρήματα με μια έκρηξη καταστρέφονται, κάνοντας εύκολο το έργο των δραστών.

Η εταιρεία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές λειτουργούσε με άλλη επωνυμία στο παρελθόν κι είχε δεχτεί αρκετές ληστείες κατά τη διάρκεια χρηματαποστολών.

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών


Αστυνομικοί βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες.

Παράλληλα, ερευνούν τις κάμερες ασφαλείας από το κατάστημα για να δουν τις κινήσεις των δραστών και να ακολουθήσουν το δρομολόγιό τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ