Κοινωνία

Φωτιά στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα: Εμπρησμό δείχνει το πόρισμα

Στις δικαστικές αρχές παραδόθηκε το πόρισμα που καταδεικνύει ότι ο εμπρησμός στο εργοστάσιο που είχε παραδόσει τα «σάπια γεύματα» στα σχολεία της Λαμίας ξεκίνησε από «δόλιο βραχυκύκλωμα» σε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του εργοστασίου

Σαφείς ενδειξεις εμπρησμού στο εργοστάσιο με τα σάπια σχολικά γεύματα διαπίστωσε το πόρισμα που παραδόθηκε από τους εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής στην εισαγγελία της Λαμίας.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, σύμφωνα με το πόρισμα που παραδόθηκε στις δικαστικές αρχές, η φωτιά προκλήθηκε από ένα αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν στο υπόστεγο του εργοστασίου.

 


Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι προκλήθηκε δόλιο βραχυκύκλωμα στην μπαταρία του αυτοκινήτου από άγνωστο άτομο, γεγονός που σημαίνει ότι η αιτία της φωτιάς είναι και επισήμως πλέον ο εμπρησμός. Μάλιστα στο ίδιο πόρισμα σημειώνεται ότι οι δράστες πέταξαν «κάτι» στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ώστε η φωτιά να επεκταθεί.
Υπενθυμίζεται ότι υπόνοιες για εμπρησμό υπήρχαν ήδη, δεν μπορούσαν όμως να τεκμηριωθούν καθότι από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ δεν είχαν βρεθεί δείγματα διάχυσης εύφλεκτου υλικού.

Ενώ εντύπωση είχαν κάνει στοιχεία που ήθελαν τους ιδιοκτήτες να έχουν ζητήσει από την ασφαλιστική εταιρεία αύξηση των αποζημιώσεων σε περίπτωση εμπρησμού.

Τι είχε συμβεί

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολικά γεύματα από το συγκεκριμένο εργοστάσιο είχαν προκαλέσει συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε παιδιά που τα είχαν καταναλώσει σε διάφορα σχολεία της Λαμίας.

Ενδεικτικά, μόνο στο 7ο Δημοτικό τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον δεκαπέντε, με διαρκείς εμετούς και διάρροιες, ενώ, μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών με ανάλογα συμπτώματα από το Δημοτικό Σχολείο Μοσχοχωρίου και το 14ο Δημοτικό. Περιστατικά αναφέρθηκαν και στο Δημοτικό Κομποτάδων – Μεξιατών.

Λίγες μόλις ημέρες αργότερα, στο τέλος της εβδομάδας το εργοστάσιο τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα η πτέρυγα στην οποία βρισκόταν το «στοκ» των γευμάτων να τυλιχθεί στις φλόγες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ