Κοινωνία

Οι “ φίλοι μας” οι Γερμανοί ενώ “σπρώχνουν” 80.000 μετανάστες στην Ελλάδα ετοιμάζονται να υποδεχθούν 250.000 Κενυάτες εργάτες

Η Γερμανία έχει συνάψει συμφωνία ελεγχόμενης μετανάστευσης με την Κένυα, ανοίγοντας τα σύνορα σε ειδικευμένους και ημιειδίκευτους Κενυάτες εργάτες,ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζεται να προωθήσει 70-80000 μετανάστες στην Ελλάδα ως χώρα τράνζιτ από την οποία πέρασαν χιλιάδες από αυτούς.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον πρόεδρο της Κένυας Γουίλιαμ Ρούτο την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2024.

Αν και ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που θα φτάσουν στη Γερμανία δεν έχει αποκαλυφθεί, εκπρόσωπος του προεδρικού γραφείου της Κένυας δήλωσε ότι εξετάζονται ευκαιρίες απασχόλησης για έως και 250.000 Κενυάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Γερμανία υποδέχθηκε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης του 2015-2016 και πιο πρόσφατα δέχτηκε μεγάλο αριθμό Ουκρανών που διέφυγαν από τη ρωσική εισβολή.

Η συμφωνία έρχεται καθώς η κυβέρνηση του Σόλτς ξεκινά μια καταστολή της παράνομης μετανάστευσης, ανακοινώνοντας πρόσφατα την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, το Βερολίνο αποκάλυψε νέα μέτρα ασφαλείας με στόχο την επιτάχυνση της απέλασης των απορριφθέντων αιτούντων άσυλο και των μεταναστών χωρίς έγγραφα, η οποία θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Θέλουν την Ελλάδα αποθήκη ψυχών αυτή είναι η πολιτική του Βερολίνου που ηγείται της ΕΕ

Η Ελλάδα υποφέρει δημογραφικά και οι Έλληνες μειώνονται κάθε χρόνο, κάτι που ίσως λέμε προσπαθούν να εκμεταλλευτούν εκεί στην Γερμανία και αλλού.  

Απίστευτο αλλά γερμανικό, αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση του Σόλτς, κυρίως κατά της Ελλάδος, με την προσπάθεια “επαναπατρισμού” 80.000 μεταναστών στην χώρα μας, ενώ υπέγραψαν συμφωνία την ίδια περίοδο, για εισαγωγή 250.000 Κενυατών ως εργάτες.    

Η ύποπτη και άκρως ανθελληνική πολιτική της γερμανικής πλευράς έχει να κάνει με την άνοδο του κόμματος “ Εναλλακτική για την Γερμανία”, το οποίο κατέλαβε την εξουσία στο κρατίδιο της Θουριγγίας, ετοιμάζεται για νέα νίκη σε έτερο κρατίδιο, ενώ τα ομοσπονδιακά ποσοστά του ανεβαίνουν συνεχώς.

Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) μάλιστα, κατέθεσε επίσημα προς ψήφιση "κείμενο θέσεων" της κοινοβουλευτικής ομάδας της, στο οποίο "περιγράφεται η ανάγκη τα σύνορα της Γερμανίας να καταστούν άμεσα απολύτως ελεγχόμενα, ακόμη και με την ανέγερση περίφραξης. Στα μέτρα που προτείνονται περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η απόρριψη οποιουδήποτε εισέρχεται στη χώρα χωρίς άδεια, η άσκηση πίεσης προς μη συνεργάσιμες χώρες προέλευσης και διέλευσης, ακόμη και με την απειλή της ακύρωσης αναπτυξιακής βοήθειας, οι παροχές μόνο σε είδος και όχι σε χρήμα για τους αιτούντες άσυλο, ο αποκλεισμός τους από κοινωνικά επιδόματα, ο περιορισμός του μέτρου της οικογενειακής επανένωσης, η άρση της γενικής απαγόρευσης για απελάσεις προς το Αφγανιστάν και την Συρία, η απαγόρευση των πολλαπλών υπηκοοτήτων και μη αναγνώριση της παράνομης διακίνησης στην Μεσόγειο ως "διάσωσης στην θάλασσα".

Ο έτερος λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο κόμμα απαιτεί την εκδίωξη εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών από την χώρα διότι κινδυνεύει το γερμανικό έθνος , κάτι με το οποίο όπως γίνεται γνωστό συμφωνεί μεγάλο ποσοστό των Γερμανών πολιτών.

Γερμανικό σχέδιο κατά Ελλάδος Ιταλίας και Ισπανίας        

Το Βερολίνο ετοιμάζει με ωμό τρόπο ( προκαλώντας σοκ στην Αθήνα) να «επαναπατρίσει» στην χώρα μας δεκάδες χιλιάδες μετανάστες τρίτων χωρών, που διήλθαν τράνζιτ από την Ελλάδα και βρίσκονται σε γερμανικό έδαφος.

Ο αριθμός των μεταναστών που το Βερολίνο θέλει να στείλει πίσω στη χώρα μας μπορεί να κυμανθεί από 70.000 έως 100.000.

Με λίγα και απλά λόγια οι Γερμανοί σπρώχνουν το δικό τους πρόβλημα, ( η Α.Μέρκελ άνοιξε ουσιαστικά τα σύνορα για την εισροή εκατομμυρίων μεταναστών στην ΕΕ) στην χώρα μας που ήδη  αντιμετωπίζει κρίση στο Αιγαίο με αυξημένες ροές.

Δεν είναι όμως λογικό “για ποιο λόγο ο επαναπατρισμός δεν γίνεται στη χώρα καταγωγής των μεταναστών, αλλά στη χώρα εισόδου;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ