Κοινωνία

Ρομά κλέβουν υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτων στην Κηφισιά-Κάνουν παζάρια στους οδηγούς για να τους πουλήσουν (Βίντεο)

Μάστιγα είναι πλέον οι ληστείες σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, οι Ρομά κλέβουν σπίτια, μαγαζιά και αυτοκίνητα χωρίς να ενδιαφέρονται αν τους καταγράφουν οι κάμερες ασφαλείας ή αν τους βλέπου άλλα άτομα.

Το θράσος τους είναι τόσο μεγάλο που οι περισσότεροι από τις συμμορίες των Ρομά που έχουν «αδυναμία» στις ληστείες, πλησιάζουν τα θύματά τους με τσαμπουκά χωρίς καν να κρύβουν τα πρόσωπά τους.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Νέα Κηφισιά όπου κάτοικοι βλέπουν live τους υαλοκαθαριστήρες των αυτοκινήτων τους να γίνονται «καπνός».

Κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε πως συμμορία κλέβει τους υαλοκαθαριστήρες και μετά κάνει παζάρια στους οδηγούς των αυτοκινήτων για να τους πουλήσει πίσω.

«Στις 10 το πρωί εμφανίζεται ομάδα με 8-10 άτομα σε φούρνο γνωστής αλυσίδας. Πάνε στο πάρκινγκ, σπάνε τους υαλοκαθαριστήρες των παρκαρισμένων οχημάτων και μετά πάνε στον οδηγό για να τους πουλήσουν σε καλή τιμή», είπε ο κάτοικος.

Στην Ξάνθη η κατάσταση είναι εξίσου τραγική λόγω του καταυλισμού που υπάρχει στην περιοχή. Στο συγκεκριμένο σημείο μένουν περισσότεροι από 10.000 Ρομά.

Η Ρένα Αθανασιάδου επιχειρηματίας στη Ξάνθη, μίλησε σήμερα το πρωί (18.09.2024) στο MEGA και κατήγγειλε πως οι ληστείες αυτοκινήτων, μηχανών και καλωδίων του ΟΤΕ είναι αμέτρητες.

Πέραν αυτού, στον καταυλισμό υπάρχουν ναρκωτικά, πορνεία και πολλά όπλα τα οποία έχουν κάνει την περιοχή «άβατο».

«Πολλούς τους πιάνουν, πάνε στον εισαγγελέα αλλά τους αφήνουν έξω», κατήγγειλε δημόσια.

Η κα Μαρία κατήγγειλε στο MEGA πως έπεσε θύμα κλοπής από δύο παιδιά Ρομά, με το τέχνασμα της μπάλας που έπεσε στην αυλή.

«Ήταν η τρίτη φορά που πήγαν να με κλέψουν, το θράσος αυτή τη φορά, τι να σας πω. Ήταν 11 το πρωί, ο κόσμος πέρναγε απ’ έξω. Μου χτυπάει το κουδούνι, βγαίνω στην πόρτα της κουζίνας μου και λέω “τι θέλεις;”. Μου λέει “έπεσε η μπάλα μου”, εγώ δεν είδα κάτι, λέει είναι στη γωνία».

«Κατέβηκα στα σκαλάκια να πιάσω την μπάλα. Ένας άλλος που ήταν στον τοίχο κρυμμένος πήδηξε μέσα στο σπίτι μου. Είναι ζωή αυτή, να θες να ψωνίσεις και να μην ξέρεις αν θα γυρίσεις με τη τσάντα ή πως θα μπεις στο σπίτι σου;», είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ