Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους-Μήνυμα από το 112 για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι

Στο χώρο των παλιών διυλιστηρίων έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil. Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν έως αυτή την ώρα οι Αρχές, από την πυρκαγιά δεν απειλούνται έμφορτες δεξαμενές. 

Καίει μαζούτ σε σωλήνώσεις, ενώ η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανόν από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή (διαδικασία shut down), στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα στη δεξαμενή.
 

Ήδη, σύμφωνα πάντα με την εικόνα που υπάρχει έως αυτή την ώρα για την κατάσταση, λειτουργούν τα συστήματα ψύξης, αλλά και τα πυροσβεστικά μέσα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων. 

Στο σημείο της πυρκαγιας ειναι 2 ασθενοφόρα . Επίσης έχουν τεθεί σε υψίστη ετοιμότητά το νοσοκομείο Κορίνθου και το Θριάσιο. Προς το παρόν δεν υπάρχει αναφορά για περιστατικά με προβλήματά υγείας.

Παράλληλα, με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς στην περιοχή της Ελευσίνας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στις εγκαταστάσεις της Motor Oil.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις είναι καθ' οδόν, ενώ η πύρινη λαίλαπα καίει μέσα στα διυλιστήρια.

 

Η περιοχή έχει πνιγεί από πυκνούς μαύρους καπνούς, οι οποίοι είναι ορατοί σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Μαζί με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρεί και η ομάδα κατάσβεσης του διυλιστηρίου.

Μαρτυρίες πως ακούγονται συνεχώς εκρήξεις

Σύμφωνα με αναφορές, πριν ξεσπάσει η φωτιά προηγήθηκε έκρηξη σε σωληνώσεις στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων, όπου βρίσκονται τα διυλιστήρια της εταιρείας.

Δείτε βίντεο από την Πυρκαγιά Ενημέρωση στο Facebook: 

Στις πρώτες εικόνες από το σημείο φαίνεται να υψώνεται πυκνός μαύρος καπνός από την περιοχή όπου καίει η φωτιά, στο Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων. 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ