Κοινωνία

Χανιά: Τι αποκαλύπτει ο διευθυντής για το μαχαίρωμα σε μαθητή ΕΠΑΛ

Ο ένας δράστης τραυμάτισε τον μαθητή στο πρόσωπο με αιχμηρό αντικείμενο και στη συνέχεια οι άλλοι δύο που ήταν μαζί του τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία έφτασε άμεσα στο σημείο, ενώ ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Παρά το σοβαρό της κατάστασης, η υγεία του μαθητή δεν κινδυνεύει.

Ο Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, μίλησε στο Newsbomb.gr, εκφράζοντας την έκπληξή του για το βίαιο περιστατικό που συνέβη σε σχολείο της περιοχής. Όπως ανέφερε, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο γεγονός στο συγκεκριμένο σχολείο. Το περιστατικό αφορούσε ανήλικους και, σύμφωνα με τον ίδιο, οι δράστες που τραυμάτισαν τον μαθητή ήταν εξωσχολικοί.

Ο μαθητής που τραυματίστηκε δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από άλλο ανήλικο, ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης, η κατάσταση της υγείας του παραμένει καλή.

Όπως περιέγραψε ο κ. Χριστοδουλάκης, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια διαλείμματος, όταν οι μαθητές βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο. Εκείνη τη στιγμή, εξωσχολικοί εισέβαλαν στον χώρο με σκοπό να επιτεθούν σε μαθητές με τους οποίους είχαν προηγούμενα. Στη διάρκεια της συμπλοκής, χρησιμοποιήθηκε αιχμηρό αντικείμενο, προκαλώντας τραυματισμό.

«Τα παιδιά εκείνη την ώρα είχαν διάλειμμα και ήταν στο προαύλιο, δεν είχαν μάθημα, περίμεναν να μπουν στις τάξεις για να συνεχίσουν το μάθημα. Εκείνη την ώρα μπήκαν κάποιο εξωσχολικοί οι οποίοι είχαν προηγούμενα με τους μαθητές. Έγινε η συμπλοκή κατευθείαν και με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο τραυμάτισαν το παιδί. Ήρθε το ασθενοφόρο πήρε το παιδί και του έγιναν ράμματα, είναι καλά στην υγεία του», περιέγραψε ο Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης.

Αμέσως μετά το περιστατικό, έφτασε η αστυνομία που προχώρησε σε ανακρίσεις και καταθέσεις. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν έχει ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό στο σχολείο.

Η αστυνομία στα Χανιά προχώρησε σε 8 συλλήψεις για την αιματηρή επίθεση στον 18χρονο μαθητή του Εσπερινού ΕΠΑΛ. Μεταξύ αυτών, 6 ανήλικοι και 2 ενήλικοι, καθώς και 6 γονείς, που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα, ενώ οι δύο ενήλικοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Χανίων την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ