Κοινωνία

Δίωξη για οκτώ κακουργήματα και δυο πλημμελήματα σε βάρος των μελών του κυκλώματος του ΕΟΠΥΥ

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε σε βαρύτατες ποινικές διώξεις για οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα σε βάρος των συλληφθέντων για το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Μετά τη δίωξη, η οποία ασκήθηκε μετά τη σύλληψη των εμπλεκομένων την περασμένη Παρασκευή, αυτοί βρίσκονται αντιμέτωποι με σειρά αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα κατηγορούνται για: Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά ΝΠΔΔ άνω 120.000 ευρώ, ψευδή βεβαίωση κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000 ευρώ, πλαστογραφία κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000 ευρώ, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών τελεσθείσα από ιατρό, παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων με σκοπό προσπορισμό οφέλους άνω των 120.000 ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος άνω των 120.000 ευρώ στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Ακόμη, από την εισαγγελία ασκήθηκε ποινική δίωξη και για πλημμελήματα, τα οποία είναι: Κυκλοφορία επιβλαβών φαρμάκων και βία κατά υπαλλήλου. Μετά την άσκηση της δίωξης οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμίες από τον ανακριτή για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις αστυνομικές αρχές, οι συλλήψεις των κατηγορουμένων έγιναν την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από πολύμηνη έρευνα.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ