Κοινωνία

Χαμός στα Ελληνικά σύνορα! Μετανάστες περνούν σε φορτηγά κρυμμένοι σε εμπορεύματα

Μετανάστες στοιβαγμένοι σε νταλίκες προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα. Κάποιοι μάλιστα προσπαθούν να περάσουν κρυμμένοι στα εμπορεύματα.

Το θράσος των διακινητών είναι τέτοιο που δεν διστάζουν μάλιστα να διαφημίζουν την ευκολία με την οποία -όπως ισχυρίζονται- μπορούν να περάσουν τους μετανάστες στην Ελλάδα.

Οι διακινητές κλείνουν ραντεβού με τους μετανάστες στην Κωνσταντινούπολη ή την Ανδριανουπολη εκεί τους παίρνουν με φορτηγά ή βαν και τους κατεβάζουν στον Έβρο, για να σιγουρευτούν ότι θα εισπράξουν τα χρήματα από τους μετανάστες τους ζητούν προκαταβολή όταν θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη. Τα ποσά που ζητούν οι διακινητές ανά άτομο για να το μεταφέρουν στην Ελλάδα ζαλίζουν ξεκινώντας από 2000 ευρώ μέχρι και τις 7000.

Σύμφωνα με το Star, καθημερινά δεκάδες μετανάστες φθάνουν και στα νησιά του Aιγαίου. Μόλις χθες, Σάββατο, 28 μετανάστες εντοπίσθηκαν στο Αγαθονήσι. Μάλιστα ο διακινητής τους προσπάθησε να ξεφύγει από το λιμενικό, ακολούθησε καταδίωξη και τελικά συνελήφθη.

Οι διακινητές αναπροσαρμόζουν τις τακτικές τους για να αποφύγουν τις αυστηρές περιπολίες των ελληνικών Αρχών. Κι όλα αυτά την ώρα που η Γερμανία από αύριο αρχίζει ελέγχους στα σύνορά της με πέντε ευρωπαΐκές χώρες. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα βρεθεί στο Βερολίνο και θα συζητήσει το θέμα με τους ευρωπαίους ομολόγους του.

Οι καλές καιρικές συνθήκες ευνοούν την παράνομη μετανάστευση και από τη θάλασσα και από τον Έβρο λόγω των καιρικών συνθηκών και της χαμηλής στάθμης του ποταμού.

Τη Δευτέρα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται να επισκεφτεί τις Καστανιές για να δει την πρόοδο των έργων στον φράχτη. Στελέχη των διωκτικών Αρχών είναι σε αναμονή για να «διαβάσουν» την κίνηση της Γερμανίας, η οποία μπορεί «να αγχώσει» τα κυκλώματα διακινητών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

νεκροί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Εθνικό «πένθος» στην Ουκρανία! Σκοτώθηκαν 2.200 στρατιώτες, καταρρίφθηκαν 3 μαχητικά και τινάχτηκε στον αέρα τρένο που μετέφερε δυτικά όπλα

Μαύρη ημέρα ήταν η τελευταία για τον ουκρανικό στρατό, αφού οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν πολύτιμα οπλικά συστήματά...
Οπλικά συστήματα 0

Πρόταση των ΗΠΑ για ATACMS-Για τo "κάψιμο" των εισβολέων από Έβρο έως Κύπρο η χρήση drones και βαλλιστικών πυραύλων είναι ο τέλειος συνδυασμός

Ο Ελληνικός Στρατός είχε συνομιλίες με τη Lockheed Martin για διαπραγματεύσεις για την απόκτηση συστημάτων μεγάλης...