Κοινωνία

Αυτοί είναι οι 10 τρόποι να κλέψεις ένα αυτοκίνητο! Πως να το αντιμετωπίσετε...

Κάθε χρόνο εκατοντάδες αυτοκίνητα "εξαφανίζονται" από την Ελλάδα, άλλα γίνονται ανταλακτικά, άλλα φεύγουν στο εξωτερικό και σε άλλα παραποιούνται τα στοιχεία του αυτοκινήτου και πωλούνται σε ανύποπτους αγοραστές.

Στην Αμερική κάθε 24" εξαφανίζεται και ένα αυτοκίνητο. Τα στοιχεία είναι από τον σύνδεσμο των ασφαλιστικών εταιριών.

Ανεξάρτητα από τις μεθόδους προφύλαξης, οι κλοπές δεν θα σταματήσουν. Πάντα οι κλέφτες θα βρίσκουν νέους τρόπους για να σας πάρουν το αυτοκίνητό  σας.

Εδώ θα σας αναλύσουμε τον τρόπο σκέψης ενός κλέφτη αυτοκινήτων και θα μάθετε πως τα κλέβουν!

Με την παρακάτω ανάλυση ίσως να μπορέστε να προστατέψετε τον εαυτό σας να πέσει θύμα κλοπής.

Μην νομίστε ότι με αυτές τις πληροφορίες οι κλέφτες θα μάθουν κάτι το οποίο δεν ξέρουν! Τα πάντα που εδώ αναφέρονται, είναι μέθοδοι ήδη γνωστές στους κλέφτες. Καιρός να τις μάθετε και σεις και να προστατευτείτε, όπως αναφέρει το autopro.gr.

1. Χτυπήστε το αυτοκίνητο να διαπιστώσετε αν δουλεύει ο συναγερμός. Ενα μηχανάκι ή το σκουπιδιάρικο της γειτονιάς είναι αρκετό για να ενεργοποιήσει τον συναγερμό. Γι' αυτό πολλοί ιδιοκτήτες απενεργοποιούν τον συναγερμό. Αντί για έναν τέτοιο συναγερμό, μπορείτε να προμηθευτείτε από το site μας το Τ-103 GPS TRACKER με πολύ συμφέρουσα τιμή. Με το συγκεκριμένο αντικλεπτικό, αν κάποιος κουνήσει το αυτοκίνητο, θα ειδοποιηθείτε στο κινητό σας ανεξάρτητα απόστασης. Και όχι μόνο! Μπορείτε να ακούτε τι λένε οι κλέφτες στο χώρο του αυτοκινήτου. Μπορείτε ανεξάρτητα απόστασης να σταματήσετε το αυτοκίνητο (να κόψετε την τροφοδοσία). Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκευτείτε το προιόν στο site με την ονομασία GPS TRACKER K-103.

2. Σπάστε το τζάμι για να μπείτε στο αυτοκίνητο. Μην αφήνετε το παραμικρό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ακόμα και ευτελούς αξίας. Τα πάντα έχουν κάποια αξία για κάποιους! Βάλτε τα πάντα στο πορτπαγκάζ. Μην αφήνετε την βάση του πλοηγού στο τζάμι. Λέτε στον κλέφτη να σπάσει το τζάμι και να τον πάρει από το ντουλαπάκι. Υπάρχουν διακριτικές βάσεις πλοηγών και κινητών στο site μας.

3. Κόψτε το τιμόνι για να αφαιρέσετε το μπαστούνι. Αντί για ένα μπαστούνι, τοποθετείστε έναν διακόπτη σε κάποιο κρυφό και δύσκολο σημείο για να μην το βρει ο κλέφτης.

4. Ελέγξτε κάποιο "χύμα" καλώδιο του συναγερμού. Προτιμήστε κάποιο ειδικό κατάστημα εγκατάστασης συναγερμών αντί για ένα πολυκατάστημα ή συνεργείο που κάνει τα πάντα. Οι εγκαταστάτες-τεχνίτες συναγερμών θα κάνουν τον κλέφτη να ιδρώσει για να απενεργοποιήσει τον συναγερμό.

5. Κοίταξε αν ο συναγερμός διαφημίζεται στο τζάμι του αυτοκινήτου για να βρεις πως να τον εξουδετερώσεις. Μην διαφημίζεις ΠΟΤΕ τι μάρκα συναγερμού έχεις. Ισως αυτό να είναι καλό για την εταιρία που τους πουλάει, αλλά όχι γαι σένα. Κάποιοι κλειδώνουν το καπώ ώστε ο κλέφτης να μην έχει πρόσβαση στην μπαταρία.

6. Αν ο οδηγός έχει πάει για τσιγάρα και εχει αφήσει αναμμένη την μηχανή, πάρε το αυτοκίνητο και φύγε. Μην αφήνεις ούτε για ένα δευτερόλεπτο τα κλειδιά στη μηχανή. Οι κλέφτες καραδωκούν παντού.

7. Ψάξε γαι χαρτιά με την διεύθυνση του αυτοκινήτου. Μην αφήνεις οτιδήποτε που προδίδει την διεύθυνση που βρίσκεται το αυτοκίνητο. Οι κλέφτες θα σας επισκευτούν σύντομα αν έβαλαν το αυτοκίνητο σας στο μάτι.

8. Ψάξε για εύκολο στόχο σε παρκιγκ γηπέδων ή άλλων εκδηλώσεων. Μην αφήνεις ποτέ το αυτοκίνητο σε μεγάλα πάρκινκ σε σημεία που δεν είναι φωτιζόμενα επαρκώς. Προτιμείστε κοντά στις εισόδους, σε σημεία που υπάρχουν προβολείς και σε μέρη που υπάρχει πέρασμα κόσμου. Προτιμείστε να πληρώσετε μερικά ευρώ αντί για το δωρεάν πάρκινγ, ή παρκάρισμα σε μικρούς κακοφωτισμένους δρόμους.

9. Βρες το δεύτερο κρυμένο κλειδί. Μην αφήνεις ποτέ δεύτερο κλειδί κρυμένο "κάπου" στο αυτοκίνητο. Γνωρίζουν και για τις μαγνητικές θήκες... Οι κλέφτες ξέρουν.

10. Τοποθέτεισε σε διάφορα κρυφά σημεία την κάρτα σου σαν απόδειξη ότι το αυτοκίνητο είναι δικό σου. Ρείξε σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου την κάρτα σου            (ανάμεσα στα τζάμια ή σε κάποιο σημείο του πορτπαγκάζ,ή κάτω από τα πίσω καθίσματα) ώστε αν δεις κάπου το αυτοκίνητό σου να μπορείς να αποδείξεις ότι είναι δικό σου!

Αν άποιος κλέφτης βάλει το αυτοκίνητο σου στο μάτι και ειδικά αν είναι από τα αγαπημένα των κλεφτών, είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις, ΑΛΛΑ τουλάχιστον πρέπει να κάνεις ότι μπορείς για να τον καθυστερήσεις και ίσως να τον κάνει να φύγει άπρακτος λόγω των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Πρόταση των ΗΠΑ για ATACMS-Για τo "κάψιμο" των εισβολέων από Έβρο έως Κύπρο η χρήση drones και βαλλιστικών πυραύλων είναι ο τέλειος συνδυασμός

Ο Ελληνικός Στρατός είχε συνομιλίες με τη Lockheed Martin για διαπραγματεύσεις για την απόκτηση συστημάτων μεγάλης...
έκρηξη και Μεντβέντεφ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ευθεία απειλή Μεντβέντεφ κατά Ουκρανίας: «Θα ρίξουμε την μεγαλύτερη βόμβα μας στο κέντρο του Κιέβου-Η υπομονή μας εξαντλείται»

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος απείλησε την Ουκρανία και την Δύση με την παράταξη του «Πατέρα όλων των Βομβών», της βόμβας 7...