Κοινωνία

Σκύλος ναυαγοσώστης έσωσε λουόμενο από πνιγμό σε παραλία στα Καμένα Βούρλα (Βίντεο)

Η «Νάλα» είναι το μόνο σκυλί στη χώρα που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση στο εξωτερικό ώστε να σώζει ανθρώπους από πνιγμό, όπως και έκανε στα Καμένα Βούρλα.

Η Ελλάδα έχει το θλιβερό ρεκόρ της πρωτιάς σε πνιγμούς (340 το καλοκαίρι του 2023) και δεν έχει κανέναν σκύλο ναυαγοσώστη όταν σε άλλες χώρες με πολύ λιγότερους πνιγμούς έχουν εκατοντάδες εκπαιδευμένους σκύλους για να σώζουν ανθρώπους στις ακτές.

Ο μοναδικός εκπαιδευμένος σκύλος σε θαλάσσια διάσωση είναι η «Νάλα», όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ένας γερμανικός ποιμενικός που έχει εκπαιδευτεί σε ειδική σχολή στο εξωτερικό, γιατί ο ιδιοκτήτης του Γιώργος Παπαγεωργίου είναι και ο ίδιος διασώστης για πολλά χρόνια.

Η πρώτη διάσωση της «Νάλα» στα Καμένα Βούρλα


Την Πέμπτη (12/9), ο Γιώργος Παπαγεωργίου, που διαμένει στην Αθήνα, είχε μεταβεί στα Καμένα Βούρλα μαζί με τον σκύλο του για να δει τον φίλο του Δημήτρη Λυμπερόπουλο που είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου.

Την ώρα που ήταν στην παραλία ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος είδε έναν λουόμενο να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του και χωρίς δεύτερη σκέψη εβγαλε τα ρούχα του και βούτηξε στη θάλασσα, καλώντας σε βοήθεια και τον φίλο του με τον σκύλο που ήταν λίγο πιο πέρα.

Με τη βοήθεια του σκύλου ναυαγοσώστη έβγαλαν στην ακτή τον 77χρονο λουόμενο, ο οποίος ήταν αναίσθητος και είχε πιει αρκετό νερό. Αμέσως του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και ευτυχώς κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και να τον παραδώσουν στους διασώστες του ασθενοφόρου, που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου ο 77χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στο βίντεο του LamiaReport, που ακολουθεί, οι δύο φίλοι περιγράφουν πώς έγινε η διάσωση του 77χρονου και βλέπουμε τον σκύλο ναυαγοσώστη σε δράση να κάνει θαλάσσια διάσωση με «θύμα» τον εκπαιδευτή του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Πρόταση των ΗΠΑ για ATACMS-Για τo "κάψιμο" των εισβολέων από Έβρο έως Κύπρο η χρήση drones και βαλλιστικών πυραύλων είναι ο τέλειος συνδυασμός

Ο Ελληνικός Στρατός είχε συνομιλίες με τη Lockheed Martin για διαπραγματεύσεις για την απόκτηση συστημάτων μεγάλης...
έκρηξη και Μεντβέντεφ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ευθεία απειλή Μεντβέντεφ κατά Ουκρανίας: «Θα ρίξουμε την μεγαλύτερη βόμβα μας στο κέντρο του Κιέβου-Η υπομονή μας εξαντλείται»

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος απείλησε την Ουκρανία και την Δύση με την παράταξη του «Πατέρα όλων των Βομβών», της βόμβας 7...