Κοινωνία

Διάσημοι Έλληνες που εγκατέλειψαν την καριέρα τους και αφοσιώθηκαν στον Θεό

γνωστή Ελληνίδα TikToker, Helen Mazlou, προχώρησε σε μία απρόβλεπτη -θα έλεγε κανείς- κίνηση και αποφάσισε να παρατήσει την παρουσία της στα social media, αλλά και την -μέχρι τότε- ζωή της, και να γίνει μοναχή.

Όπως αναφέρει και η ίδια με ανάρτησή της στο Instagram, ονομάζεται «Μοναχή Υπομονή πλέον», με φωτογραφίες να τη δείχνουν να φορά τα μαύρα ιμάτιά της και να ορκίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Helen Mazlou ή Μοναχή Υπομονή δεν είναι η πρώτη που προχωρά σε μία τέτοια κίνηση και αποφασίζει να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να μονάσει. 

Γεωργία Αποστόλου

Ήταν αρχές της δεκαετίας του '90 όταν συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό η Γεωργία Αποστόλου, η οποία συμμετείχε σε πολλές επιτυχημές σειρές.  Η ηθοποιός αποφάσισε τελικά να αφιερωθεί στην εκκλησία και να αφήσει την καριέρα της. Το 2016 έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή. 

Άνια Φυσσούν

Η Άνια Φυσσούν, κόρη του Πέτρου Φυσσούν και της Τέτας Χατζηχρήστου, αποφάσισε  να εγκαταλείψει την υποκριτική και τη ζωή της όπως ήταν μέχρι τότε και πλέον ζει ως μοναχή με το όνομα Πορφυρία σε κάποιο μοναστηρία της Βοιωτίας. 

Ναταλία Λιονάκη

Η Ναταλία Λιονάκη και η απόφασή  της να απαρνηθεί τα εγκόσμια το 2009 είχε γίνει μεγάλο θέμα συζήτησης στις εκπομπές εκείνες της περιόδου. Πρόκειται για μία απόφαση που είχε ξαφνιάσει τόσο τους συγγενείς όσο και τους συναδέλφους της. 

Η Ναταλία Λιονάκη ονομάζεται μοναχή Φεβρωνία και τα τελευταία χρόνια ζει στην Κένυα.  Στην εκπομπή «Το Πρωινό» είχε μιλήσει τον Φεβρουάριο του 2024 ο επίσκοπος Μάρκος, ο οποίος είχε αναφέρει: «Έχει χρόνια που βρίσκεται εκεί η μοναχή Φεβρωνία, μαζί με άλλες μοναχές, επί μακαριστού προκατόχου μου. Ξέρω μόνο ότι υπάρχει, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το ιστορικό της. Τώρα με τις μοναχές που είναι εκεί, μας βοηθούν στο έργο μας. Φτιάχνουν το μοναστήρι».

Αλεξανδριανή Σικελιανού

Η Αλεξανδριανή Σικελιανού σπούδασε σε εξειδικευμένο σχολείο υποκριτικής στις ΗΠΑ και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα πέρασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Συμμετείχε στις σειρές «Λυγερή» της ΕΤ1 το 1995, αλλά και στο σίριαλ "Αγνοημένοι" του ANT1. Έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τον ρόλο της στη σειρά «Πρόβα Νυφικού».  Η σειρά γνώρισε τεράστια επιτυχία και καταξίωσε τη νεαρή ηθοποιό σαν ένα από τα νέα μεγάλα ταλέντα.

Ακολούθησε η συμμετοχή της στη δραματική σειρά του "MEGA" "Παλίρροια" (Μανούσος Μανουσάκης, 1996) και το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, με την ταινία "Πίσω Πόρτα", του Γιώργου Τσεμπερόπουλου (2000).

Τα τελευταία χρόνια λέγεται πως ζει στα Ιεροσόλυμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Πρόταση των ΗΠΑ για ATACMS-Για τo "κάψιμο" των εισβολέων από Έβρο έως Κύπρο η χρήση drones και βαλλιστικών πυραύλων είναι ο τέλειος συνδυασμός

Ο Ελληνικός Στρατός είχε συνομιλίες με τη Lockheed Martin για διαπραγματεύσεις για την απόκτηση συστημάτων μεγάλης...
έκρηξη και Μεντβέντεφ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ευθεία απειλή Μεντβέντεφ κατά Ουκρανίας: «Θα ρίξουμε την μεγαλύτερη βόμβα μας στο κέντρο του Κιέβου-Η υπομονή μας εξαντλείται»

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος απείλησε την Ουκρανία και την Δύση με την παράταξη του «Πατέρα όλων των Βομβών», της βόμβας 7...