Κοινωνία

Αττική: Μπαράζ τροχονομικών ελέγχων - 10 συλλήψεις (βίντεο)

Ειδικότερα, στο πλαίσιο 2.654 ελέγχων που διενεργήθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής, συνελήφθησαν πέντε άτομα για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 805 παραβάσεις, εκ των οποίων ενδεικτικά 42 για μέθη, 34 για υπερβολική ταχύτητα, 25 για επικίνδυνους ελιγμούς και 13 για φωτεινούς σηματοδότες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, επισημαίνεται ότι επιπλέον συνελήφθησαν:

- Τρεις Έλληνες, ηλικίας 28, 30 και 41 ετών, οδηγοί αυτοκινήτων, κατηγορούμενοι για επικίνδυνη οδήγηση. Ειδικότερα οι τρεις κατελήφθησαν να οδηγούν επικίνδυνα κατά μήκος της Λ. Βουλιαγμένης από την περιοχή της Βούλας έως τη Γλυφάδα, πραγματοποιώντας αυτοσχέδιους αγώνες, με συνεχείς ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες των οδών και προκαλώντας τρόμο και ανησυχία.

Στους οδηγούς των οχημάτων επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 18.300 ευρώ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του κάθε οχήματος και η άδεια ικανότητας οδήγησης έκαστου οδηγού, ενώ λόγω συμπλήρωσης των προβλεπόμενων από το σύστημα ελέγχου της συμπεριφοράς των οδηγών (Σ.Ε.Σ.Ο.) πόντων, οι άδειες ικανότητας οδήγησής τους θα επαναχορηγηθούν κατόπιν εκπαίδευσης και επανεξέτασης τους.

- 55χρονος ημεδαπός, οδηγός ταξί, για είσπραξη κομίστρου πέραν του νομίμου.
Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στο Λιμένα του Πειραιά, να εισπράττει κόμιστρο μεγαλύτερο του νομίμου, καλύπτοντας επιμελώς το ταξίμετρο του οχήματός του.

- 38χρονος ημεδαπός, οδηγός φορτηγού, ο οποίος είχε επέμβει σκόπιμα στη συσκευή ταχογράφου του οχήματός του, προκειμένου να αλλοιώνει τα καταγεγραμμένα στοιχεία.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε ο 38χρονος, που εντοπίστηκε στην περιοχή του Αιγάλεω, είχε τοποθετήσει μαγνήτη στον αισθητήρα κίνησης του οχήματος με αποτέλεσμα να μην καταγράφει τη δραστηριότητα του, καθώς επίσης και για να απενεργοποιείται τόσο ο περιοριστής ταχύτητας του φορτηγού, όσο και το σύστημα υποβοήθησης φρένων, καθιστώντας την κυκλοφορία του οχήματος επικίνδυνη για την ασφάλεια των λοιπών χρηστών της οδού.

Επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, στον ιδιοκτήτη και τον οδηγό του φορτηγού, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας, καθώς και ο προαναφερόμενος μαγνήτης.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους μετακινούμενους πολίτες, θα συνεχισθούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ