Κοινωνία

Κεφαλονιά: Συνέλαβαν σε πλοίο αλλοδαπούς που εξαπάτησαν ηλικιωμένη

Δεν κατάφεραν να διαφύγουν από την Κεφαλονιά δύο αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας που εξαπάτησε 94χρονη γυναίκα στο Αργοστόλι, διότι συνελήφθησαν με επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφαλείας στο λιμάνι του Πόρου καθώς ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε πλοίο, το απόγευμα της Τρίτης.

Η υπερήλικη γυναίκα είχε δεχθεί τηλεφώνημα το μεσημέρι της Τρίτης από ένα «μαϊμού» γιατρό που την έπεισε να παραδώσει έξω από το σπίτι της στους συνεργούς του 8.500 ευρώ και 412 δολάρια, δήθεν για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση το παιδί της που ισχυρίστηκε ότι είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα.

Όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, οι αστυνομικοί εντόπισαν άμεσα τους ηλικίας 38 και 49 χρόνων «εισπράκτορες» που προσπαθούσαν να διαφύγουν από το νησί. Στο αυτοκίνητο που επέβαιναν το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν τα χρήματα που απέσπασαν από την ηλικιωμένη, τρία κινητά τηλέφωνα, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καθώς και ένα πλαστό διαβατήριο που κατείχε ο 49χρονος.

Σε βάρος των δύο αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διαπράττει απάτες και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας, ενώ ο 49χρονος κατηγορείται και για πλαστογραφία.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσική επίθεση στο Κίεβο ενώ καταλήφθηκαν οι περιοχές Κρασνογκορόβκα-Γκριγκορόβκα-Γκαλιτσινίβκα και Βοντουγιάνοε στο Ντονιέτσκ (Βίντεο)

Έσπασε το μέτωπο ενώ για τους Ουκρανούς ενώ το Κίεβο έχει τουλάχιστον 5000 λιποτάκτες συνολικά τους τελευταίους μήνες