Κοινωνία

Χανιά: Υπό έλεγχο η δύσκολη πυρκαγιά στον Πλατανιά

Στο πέρασμά της η μεγάλη φωτιά μέχρι στιγμής έχει κάψει αυτοκίνητα, καλάμια ενώ έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Δύο μεγάλα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν με τους τουρίστες να παραμένουν μέχρι και αυτήν την ώρα έξω με τις βαλίτσες τους. Στις 17:50, ήχησε για δεύτερη φορά το 112. Το μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες, τους ζητούσε, αν βρίσκονταν στην πλατεία του Πλατανιά και δυτικά αυτής, να απομακρυνθούν δυτικά προς Γεράνι μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Υπό τον φόβο να απειληθούν ανθρώπινες ζωές και δεδομένου ότι το πύρινο μέτωπο κινούταν με ταχύτητα προς τον Πλατανιά, κινητοποιήθηκε εξ αρχής το σύνολο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων ενώ ζητήθηκε η συνδρομή πυροσβεστικών υπηρεσιών αρχικά του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου και εν συνεχεία όλων των υπηρεσιών της Κρήτης.

Σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ενημέρωση από το πυροσβεστικό σώμα, για την κατάσβεση της φωτιάς σε χαμηλή βλάστηση στον Πλατανιά, κινητοποιήθηκαν είκοσι εννέα πυροσβέστες με έντεκα οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ένα που απογειώθηκε από την 115 Πτέρυγα Μάχης και ένα από το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τον διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων κ. Ξενοφώντα Τσιλιμιγκάκη «η πυρκαγιά μπήκε σε οικοπεδικούς χώρους γεγονός που απαιτούσε ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης οι οποίες ευτυχώς υπήρχαν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσική επίθεση στο Κίεβο ενώ καταλήφθηκαν οι περιοχές Κρασνογκορόβκα-Γκριγκορόβκα-Γκαλιτσινίβκα και Βοντουγιάνοε στο Ντονιέτσκ (Βίντεο)

Έσπασε το μέτωπο ενώ για τους Ουκρανούς ενώ το Κίεβο έχει τουλάχιστον 5000 λιποτάκτες συνολικά τους τελευταίους μήνες