Κοινωνία

Τα μηνύματα του κυκλώματος εκβιαστών στη Μύκονο: «Θα περάσει ο Γ., ένα ψηλό παιδί - Χρωστάω άλλα 1.500»

Tα ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλαζαν οι επιχειρηματίες-θύματα με τα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσαν σε Αττική και Μύκονο φέρνει σήμερα στο φως το protothema.gr.

Πρόκειται για μηνύματα που «αλίευσαν» οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. από τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας των εμπλεκομένων μέσω των οποίων αποκαλύπτεται το εκβιαστικό αλισβερίσι που γινόταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ντοκουμέντο, τα μέλη της ομάδας επικοινωνούσαν με τους επιχειρηματίες για τα χρήματα της «προστασίας» και τους ενημέρωναν για τους «εισπράκτορες» που θα περνούσαν να εισπράξουν. Παρακάτω ένας από τους συλληφθέντες στέλνει μήνυμα σε έναν επιχειρηματία προκειμένου να τον ενημερώσει πως θα περάσει ο Γ., ένα ψηλό παιδί για να πάρει λεφτά με τον επιχειρηματία να του απατά πως το μαγαζί κάθε Δευτέρα είναι κλειστό.

Σε άλλο μήνυμα ο επιχειρηματίας τον ενημερώνει ότι βρίσκεται στο μαγαζί και του λέει να στείλει κάνα παιδί για να του δώσει κάνα 500αρικο, ενώ λίγο παρακάτω τον διαβεβαιώνει πως έδωσε τα λεφτά.

Όλες οι επικοινωνίες είναι στο ίδιο μοτίβο.

«1.500 χρωστάω ακόμα»


Παράλληλα, σε άλλη επικοινωνία μέλους της οργάνωσης με έτερο επιχειρηματία ο τελευταίος ενημερώνει το κύκλωμα ότι χρωστάει ακόμα 1.500 ευρώ.

«Οι κατηγορίες σε βάρος του εντολέα μου θα αποδομηθούν»

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις. Χθες Δευτέρα (9/9), μετά την απολογία τους, πήραν τον δρόμο για τη φυλακή ο αρχηγός «Τόνι» καθώς και ο φερόμενος ως «υπαρχηγός» της ομάδας, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η δικηγόρος του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος, κυρία Θεανώ Νάκου, μιλώντας στο protothema.gr, δήλωσε ότι έχει την πεποίθηση ότι οι κατηγορίες σε βάρος του εντολέα της θα αποδομηθούν.

«Ο εντολέας μου καίτοι συνέδραμε καθοριστικά στο έργο των Ανακριτικών Αρχών ήδη από τη σύλληψη του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος παρά το αόριστο κατηγορητήριο και την έλλειψη αντικειμενικών στοιχείων σε βάρος του. Έχω την εδραία πεποίθηση ότι οι σε βάρος του κατηγορίες θα αποδομηθούν σε νομικό επίπεδο σε μεταγενέστερο στάδιο, καθώς είναι διατεθειμένος να εξαντλήσει τα μέσα που του παρέχει ο νόμος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

βομβαρδισμοί στη Συρία
Μέση Ανατολή 0

Φλέγεται όλη η Συρία μετά τον μαζικότερο βομβαρδισμό των τελευταίων ετών-Η ρωσική βάση στο Ταρτούς την γλίτωσε «παρά τρίχα» (Βίντεο)

Ένα από τα πλήγματα που εξαπολύθηκαν εχθές το βράδυ κατά της Συρίας προκάλεσε ανατίναξη πολύ κοντά στην ρωσική ναυτική...