Κοινωνία

Στοχευμένες οι φωτιές που έβαζε ο 16χρονος στη Νέα Μάκρη -Οι εντάσεις της οικογένειας με γείτονες (Βίντεο)

Οικογένεια από την Νέα Μάκρη κατηγορείται για εμπρησμούς και απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή ενώ ήδη έχουν συλληφθεί δυο άτομα και αναζητείται ο γιος τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη της οικογένειας από βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο ο 61χρονος συλληφθείς, ορθοπεδικός στο επάγγελμα, σε κάθε απόπειρα εμπρησμού φαίνεται να μετακινούσε το όχημα του από το σημείο που το είχε παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του. Παράλληλα συνελήφθη και η 50χρονη σύντροφός του, ενώ αναζητείται και ο μόλις 16 ετών γιος της 50χρονης, που φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να είναι αυτός που έβαζες τις πυρκαγιές -όλες πρωινές ώρες και στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Η μητέρα και ο γιατρός σύντροφός της φέρονται να τον κάλυπταν.

Οι τρεις τους κατηγορούνται για έξι φωτιές που προκάλεσαν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, από τον περασμένο Μάιο έως την 1η Σεπτεμβρίου, στη Νέα Μάκρη, αλλά και δυο απόπειρες εμπρησμού.

Μαρτυρίες που «καίνε» τον 16χρονο στην Νέα Μάκρη


«Ένας γείτονας το βράδυ αργά, είδε λέει τον γιο να είχε ανάψει ένα στουπί. Βλέπετε η κολώνα που είναι καμένη; Όλο αυτό το σπίτι είχε κισσό μέχρι εδώ πέρα. Ξεκίνησε μια φωτιά, ήρθε εδώ η πυροσβεστική την έσβησε. Μετά από λίγο την ίδια ώρα άλλη μια φωτιά και βρήκανε και στουπιά», είπε κάτοικος της περιοχής, στο Mega.

Η γειτόνισσα που φέρεται να έπιασε επ’ αυτοφώρω τον ανήλικο με το στουπί στο χέρι να βάζει φωτιά, αποκαλύπτει στο ίδιο μέσο τι είδε ξημερώματα Σαββάτου.

«Ξύπνησα περίπου στις 3 τα ξημερώματα για να πιω νερό. Από το παράθυρο της κουζίνας είδα μια σκιά απέναντι από το σπίτι μου να κρατάει κάτι που έβγαζε φλόγα. Άνοιξα το παράθυρο και φώναξα: «Τι κάνεις εκεί ρε κ@@@;» Κατάλαβα ότι είναι ο 16χρονος. Μένει λίγα μέτρα πιο πάνω από εμένα. Τον είδα με το στουπί στο χέρι να προσπαθεί να βάλει φωτιά σ ένα δέντρο. Όταν του φώναξα, έτρεξε προς το σπίτι του», ανέφερε.

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας του σπιτιού της γειτόνισσας, όπως ισχυρίζεται η ίδια, έχει καταγράψει τον 16χρονο να βάζει μια από τις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή.

Σε βάρος του ορθοπεδικού και της συντρόφου του, έχει επιβληθεί πρόστιμο 2.320 ευρώ.

Τι λέει στενός συνεργάτης του γιατρού στην Νέα Μάκρη


«Δεν ήταν ένας απλός γιατρός που εκπλήσσεσαι, ήταν με άποψη για την πόλη και τα κοινά. Έγραφε στα social συνέχεια, έχει άποψη για όλα. Μένω έκπληκτος ότι έβαζε φωτιές αυτός, είναι δυνατόν;», είπε στην εκπομπή "Live News", στενός συνεργάτης του γιατρού που συνελήφθη.

«Μιλάμε για ακέραιο χαρακτήρα, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι άρρωστος αυτός. Μάλλον κάλυπτε το παιδί του, τι να πω;», συνέχισε.

Στοχευμένες οι φωτιές που φέρεται να έβαζε ο 16χρονος


Παράλληλα, σύμφωνα με το Mega, οι Αξιωματικοί της πυροσβεστικής που έχουν εξιχνιάσει δεκάδες παρόμοιες υποθέσεις προχώρησαν στην διαπίστωση ότι υπάρχουν τρεις ομάδες εμπρησμών σε γειτονικά ακίνητα. O ένας εμπρησμός ήταν δίπλα από οίκημα γηραιάς κυρίας, που φέρεται να υπήρχαν προστριβές με την οικογένεια του 16χρονου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταθέσεις φαίνεται ο 16χρονος να είχε αποπειραθεί να επιτεθεί με ξύλο στην ηλικιωμένη για έναν χώρο πάρκινγκ.

Υπάρχουν και δύο ακόμη εμπρησμοί σε άλλα δύο ακίνητα γειτονικά, όπου φαίνεται κι εκεί να υπάρχουν διενέξεις, χωρίς να έχει προσδιορίσει προς το παρόν η Πυροσβεστική Υπηρεσία την αιτία των διενέξεων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Τελικά, φυτρώνουν ανεμογεννήτριες στα καμένα-Καταγγελίες για δημιουργία Αιολικού Πάρκου στους βιότοπους του Μαυρόγυπα μόλις ένα χρόνο από την πυρκαγιά στη Δαδιά

Η Ορνιθολογική Εταιρεία και η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης στη σχετική τους ανακοίνωση ζητούν από την...
νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες στο Κουρσκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σκληρές εικόνες: Γέμισαν πτώματα Ουκρανών στρατιωτών τα χαρακώματα στο Κουρσκ-Παραδοχή Ζελένσκι για τον στόχο της εισβολής (Βίντεο)

Ένα τρομερό βίντεο δείχνει ένα ουκρανικό χαράκωμα στο Κουρσκ να είναι γεμάτο με νεκρούς στρατιώτες του Κιέβου