Κοινωνία

Ακρίβεια: «Χρυσός» ο καφές - «Θα μας τον κόψουν και αυτόν», λένε καταναλωτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραμένει σε υψηλά επίπεδα η τιμή του καφέ. Η επαναφορά του ΦΠΑ στο σερβιριζόμενο καφέ στο 24% σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους της πρώτης ύλης, θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την τιμή του αγαπημένου ροφήματος των καταναλωτών.

«Πίνουμε έναν καφέ κάθε μέρα, συνταξιούχοι εδώ μαζευόμαστε, θα μας τον κόψουν κι αυτόν όπως πάνε». Στους χώρους εστίασης, η τιμή του καφέ μετά τις νέες ανατιμήσεις, αναμένεται να «αγγίξει» ακόμα και τα 6 ευρώ, ενώ, στην επιλογή του καφέ στο χέρι ή take away, η τιμή θα κυμανθεί μεταξύ 2,30 ευρώ και 3,30€.

«Μιλάμε για ανατιμήσεις της τάξεως του 5% – 20%. Αυτές οι ανατιμήσεις αφορούν το οργανωμένο λιανεμπόριο, δηλαδή όπως θα διαμορφωθούν στο ράφι», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, Αναστάσης Γιαγκόγλου.

Στα ράφια του σούπερ μάρκετ και των καφεκοπτείων, ο ελληνικός θα πωλείται έως και 4,90 ευρώ / συσκευασία, ο στιγμιαίος καφές θα φθάνει στα 9 ευρώ / 200 γραμμάρια και ο εσπρέσο από 6 ευρώ έως 7,20€ / συσκευασία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Τελικά, φυτρώνουν ανεμογεννήτριες στα καμένα-Καταγγελίες για δημιουργία Αιολικού Πάρκου στους βιότοπους του Μαυρόγυπα μόλις ένα χρόνο από την πυρκαγιά στη Δαδιά

Η Ορνιθολογική Εταιρεία και η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης στη σχετική τους ανακοίνωση ζητούν από την...
νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες στο Κουρσκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σκληρές εικόνες: Γέμισαν πτώματα Ουκρανών στρατιωτών τα χαρακώματα στο Κουρσκ-Παραδοχή Ζελένσκι για τον στόχο της εισβολής (Βίντεο)

Ένα τρομερό βίντεο δείχνει ένα ουκρανικό χαράκωμα στο Κουρσκ να είναι γεμάτο με νεκρούς στρατιώτες του Κιέβου