Κοινωνία

«Αυγή»: Νέα 24ωρη απεργία - Το σχέδιο εξώθησης των εργαζομένων προς την έξοδο δεν θα περάσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και στάση εργασίας το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου τις ώρες που θα συνεδριάζει η Κεντική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην «Αυγή».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη Γενική Συνέλευση, καταγγέλουν εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα κανένα σχέδιο «βιωσιμότητας, εξυγίανσης, ανασυγκρότησης παρά τη γραπτή δέσμευση της Πολιτικής Γραμματείας της 22.08. 

Επισημαίνουν ακόμα ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες (Ιούλιος - Αύγουστος), ενώ δεν έχει εξοφληθεί ούτε το επίδομα αδείας!

Το σχέδιο εξώθησης των εργαζομένων προς την έξοδο με αυτόν τον αισχρό τρόπο δεν θα περάσει αναφέρουν, σημειώνουν ότι οι διαρροές για δόλια πτώχευση της εταιρείας εντείνουν το καθεστώς ανασφάλειας και καλούν στις κινητοποιήσεις τους και τους εργαζόμενους στο «Κόκκινο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης: 

- Η Γενική Συνέλευση (04.09.2024) των εργαζομένων στην #ΑΥΓΗ αποφάσισε τα εξής:
- Καταγγέλλουμε εκ νέου τον βασικό μέτοχο της εφημερίδας #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ καθώς συντηρεί το καθεστώς οικονομικής ασφυξίας και ομηρίας των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουμε απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες (Ιούλιος - Αύγουστος), ενώ δεν έχει εξοφληθεί ούτε το επίδομα αδείας (δόθηκε ένα έναντι στις 28.08).
- Την ίδια στιγμή, παρά τα παχιά λόγια, κανένα σχέδιο “βιωσιμότητας”, “εξυγίανσης”, “ανασυγκρότησης” δεν έχει παρουσιαστεί, όπως και καμία ενημέρωση δεν υπάρχει σχετικά με τη γραπτή δέσμευση της Πολιτικής Γραμματείας της 22.08 για την εξεύρεση πόρων που θα υπηρετεί το υποτιθέμενο σχέδιο. Αποτέλεσμα είναι, οι εργαζόμενοι/ες να διαβιούμε σε καθεστώς εξαθλίωσης και ανασφάλειας το οποίο επιτείνεται από τις μεθοδευμένες διαρροές προς τους εργαζόμενους για δόλια πτώχευση της εταιρείας. Εμφανής στόχος είναι φυσικά ο ωμός εκβιασμός μας προκειμένου να τα βροντήξουμε και να φύγουμε απεμπολώντας βασικά δικαιώματά μας, ακόμη και εκείνα που συναρτώνται με στοιχειώδεις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, όπως το νόμιμο ποσό της αποζημίωσης.
- Απαντάμε με μια φωνή πως το σχέδιο εξώθησης των εργαζομένων προς την έξοδο με αυτόν τον αισχρό τρόπο δεν θα περάσει, και προειδοποιούμε πως δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε ούτε μισό δικαίωμά μας. Και δεν θα χαρίσουμε ούτε ένα ευρώ σε όσους μας τσαλαπατούν τη ζωή.
- Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε και θα απαντήσουμε συλλογικά με κάθε πρόσφορο εργαλείο και μέσο αγώνα.
‼️ Το σκηνικό εξαθλίωσης και απόγνωσης που έχει στηθεί στις πλάτες μας συνεχίζει να εξελίσσεται με φόντο την προσεχή συνεδρίαση του Σαββάτου (07.09) της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη της οποίας καλούμε έναν προς έναν, και μία προς μία, να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να βάλουν τέλος στον οικονομικό στραγγαλισμό μας.
- Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ από κοινού με τους συναδέλφους μας στον ρ/δ σταθμό #ΣτοΚόκκινο1055 FΜ έξω από το ξενοδοχείο Wyndham στην Πλατεία Καραϊσκάκη την ώρα που συνεδριάζει η ΚΕ, ζητώντας παράλληλα να μας παραχωρηθεί βήμα εντός της συνεδρίασης προκειμένου να εκθέσουμε την οικονομική εξόντωση που υφιστάμεθα στα δύο αριστερά Μέσα, όπως και τη διάλυση που ακολούθησε του αιφνίδιου λουκέτου του ημερήσιου φύλλου χωρίς κανέναν απολύτως σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, διάλυση που επεκτάθηκε και ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.
- Την ίδια στιγμή, καλούμε τους φίλους και αναγνώστες της ΑΥΓΗΣ, τους ακροατές του ραδιοφώνου, τον κόσμο της αριστεράς, τους κοινωνικούς φορείς και τα συνδικάτα, να στηρίξουν την κινητοποίησή μας έξω από την Κεντρική Επιτροπή και να πολλαπλασιάσουν τις φωνές μας με το μήνυμα πως ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ.
Και συνεχίζουμε.
- Με νέα 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου τις ώρες που συνεδριάζει η ΚΕ. Με προσφυγή εκ νέου στην επιθεώρηση εργασίας για τη συνεχιζόμενη απληρωσιά. Με κοινή δράση και οργάνωση με τους εργαζόμενους του ΚΟΚΚΙΝΟΥ και εξωστρεφείς ενέργειες, όπως το πάρτυ στήριξης στους αγωνιζόμενους εργαζομένους των δύο Μέσων το Σάββατο 07.09 στο μπαρ 5 dromoi στα Εξάρχεια.
- Θέλουμε τέλος να ευχαριστήσουμε τα σωματεία της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ για την παροχή του οικονομικού βοηθήματος των 400 ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα διαβίωσης. Συνιστά μια μικρή αλλά σημαντική ενίσχυση και ανάσα μπρος στην οικονομική ασφυξία, που μας έχει επιβληθεί.
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Τελικά, φυτρώνουν ανεμογεννήτριες στα καμένα-Καταγγελίες για δημιουργία Αιολικού Πάρκου στους βιότοπους του Μαυρόγυπα μόλις ένα χρόνο από την πυρκαγιά στη Δαδιά

Η Ορνιθολογική Εταιρεία και η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης στη σχετική τους ανακοίνωση ζητούν από την...
νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες στο Κουρσκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σκληρές εικόνες: Γέμισαν πτώματα Ουκρανών στρατιωτών τα χαρακώματα στο Κουρσκ-Παραδοχή Ζελένσκι για τον στόχο της εισβολής (Βίντεο)

Ένα τρομερό βίντεο δείχνει ένα ουκρανικό χαράκωμα στο Κουρσκ να είναι γεμάτο με νεκρούς στρατιώτες του Κιέβου