Κοινωνία

Ναυαγοσώστρια έσωσε τον άνδρα που μαχαιρώθηκε στην Πρέβεζα– «Είχε χάσει πολύ αίμα και έκλειναν τα μάτια του»

«Δεν είμαι καλά, καθόλου καλά δέχτηκα χτύπημα πισώπλατο» αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του άντρα που βρισκόταν στη γιορτή σαρδέλας στην Πρέβεζα χθες βράδυ Κυριακής.

«Έβριζε συνεχώς τον άνθρωπο που τον τραυμάτισε, ήταν σοκαρισμένος αλλά δεν μου έδινε καμία πληροφορία παραπάνω, ούτε για το όνομα του, ούτε του άλλου άντρα που του έκανε κακό. Το μόνο που επαναλάμβανε ήταν ότι δεν νιώθει καλά» αναφέρει στο newsit.gr η 22χρονη ναυαγοσώστρια Έλενα Σολδάτου που έσωσε τη ζωή του ανθρώπου που μαχαιρώθηκε το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια της γιορτής σαρδέλας σε κεντρικό σημείο της Πρέβεζας.

Ο άνδρας που διασκέδαζε με την οικογένειά του δέχθηκε δύο μαχαιριές στο κεφάλι και τον αυχένα από νεαρό άνδρα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στο σημείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, με τον τραυματία να μεταφέρεται σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

«Εγώ βρισκόμουν εκεί ως εθελόντρια ναυαγοσώστρια, εκείνη την ώρα αποχωρούσα από τον χώρο και ήμουν πίσω στο πάρκινγκ, δεν υπήρχε κανένας άλλος παρά μόνο εγώ και αυτός ο άνθρωπος. Ήταν τυχερός που βρισκόμουν εκεί γιατί δεν περπάταγε κανένας άλλος ώστε να τον δει και να τον βοηθήσει», λέει στο newsit.gr η ναυαγοσώστρια και συνεχίζει περιγράφοντας τη στιγμή που είδε και αντιλήφθηκε τον μαχαιρωμένο άντρα.

«Όταν τον είδα από μακριά οι πρώτες μου σκέψεις ήταν ότι λερώθηκε με κρασί ο άνθρωπος, αλλά καθώς πήγαινα πιο κοντά του και μειώθηκε η απόσταση κατάλαβα ότι αυτό που έβλεπα δεν ήταν λεκές από ποτό αλλά είναι αίμα. Τον ρώτησα αν είναι καλά και μου απάντησε ότι δεν είναι και εκείνη τη στιγμή κατέβηκα κατευθείαν από το μηχανάκι, κάλεσα κατευθείαν το ΕΚΑΒ και του έδωσα τις πρώτες βοήθειες», σχολιάζει.

Το πρωτοφανές για τα δεδομένα της πόλης περιστατικό συνέβη μπροστά σε εκατοντάδες κόσμου που βρίσκονταν στην δημοφιλή γιορτή. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ο δράστης που είναι νεαρής ηλικίας, χτύπησε το θύμα με το μαχαίρι δυο φορές χωρίς να έχει προηγηθεί διένεξη, δημόσια τουλάχιστον μεταξύ τους.

«Είχε χάσει πάρα πολύ αίμα και έκλειναν τα μάτια του»

«Είχε χάσει πάρα πολύ αίμα και όσο πέρναγε η ώρα ξεκινούσε και κλείνανε τα μάτια του, δεν μου μίλαγε, δεν μου έδινε πληροφορίες που τον ρωτούσα. Προσπαθούσα να τον κρατήσω ξύπνιο γιατί χανόταν. Ευτυχώς είχα όλο τον εξοπλισμό μου μαζί και κατάφερα να τον φροντίσω και να τον παραδώσω στο ΕΚΑΒ με τις αισθήσεις του. Είχε δύο χτυπήματα στο κεφάλι και τον αυχένα και είχε μεγάλη αιμοραγία. Κατάφερα να του σταματήσω την αιμοραγία» αναφέρει στο newsit.gr η νεαρή ναυαγοσώστρια που χάρη στην ψυχραιμία της κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ