Κοινωνία

Ένταση και προσαγωγές συμμετεχόντων σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα η οποία είχε απαγορευτεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε 22 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά απο ένταση που σημειώθηκε στο Σύνταγμα το μεσημέρι της Κυριακής, μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και συγκεντρωμένων που ανήκαν σε πολιτικές συλλογικότητες.

Νωρίτερα, η Αστυνομία είχε προηγουμένως δημοσιεύσει δύο δελτία τύπου στην ιστοσελίδα της, στα οποία ανακοίνωνε ότι:

«Με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύτηκαν όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις στην Πλατεία Συντάγματος που διοργανώνονται από το κίνημα «Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία» και «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων»’, καθώς και κάθε άλλη συναφής εκδήλωση.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από προσεκτική ανάλυση των πιθανών κινδύνων για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, δεδομένης της σοβαρής απειλής που θεωρείται ότι παρουσιάζουν οι συγκεντρώσεις αυτές, λόγω προτροπών των διοργανωτών σε πράξεις βίας. Η εκδήλωση θα μπορούσε να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και συγκρούσεις, ειδικά αν προέκυπταν αντισυγκεντρώσεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών και των εγκαταστάσεων.

Επιπλέον, η προγραμματισμένη συγκέντρωση θα συνέπιπτε με την αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μια στιγμή που προσελκύει μεγάλο πλήθος τουριστών και πολιτών, γεγονός που θα επιδείνωνε τους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.

Ο στόχος της απόφασης είναι η διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και η αποτροπή οποιασδήποτε βίαιης σύγκρουσης, με έμφαση στη διατήρηση της ειρήνης και την προστασία των πολιτών».

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι:

«Με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την 1-9-2024 στην Πλατεία Συντάγματος από τα μέλη του κινήματος ‘Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία’ και η προσυγκέντρωση της ‘Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων’. Η απαγόρευση ισχύει από τις 06:00 της 1-9-2024 έως τις 06:00 της 2-9-2024 και καλύπτει την ευρύτερη περιοχή που περικλείεται από συγκεκριμένες οδούς και λεωφόρους, για λόγους δημόσιας ασφάλειας και αποφυγής σοβαρών διαταραχών της κοινωνικοοικονομικής ζωής και της κυκλοφορίας».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ