Κοινωνία

Δίχως τέλος η μεγάλη φωτιά στο Παγγαίο – Εικόνες από δορυφόρο δείχνουν την καταστροφή

Για έβδομη ημέρα είναι σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά που εκτείνεται στην κορυφογραμμή του όρους Παγγαίου, στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 22 Αυγούστου σε δασική έκταση κάτω από την κορυφή Αβγό, σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο, πάνω από τα 1.500 μέτρα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 280 πυροσβέστες με 25 ομάδες πεζοπόρου και 46 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δορυφορικές εικόνες από την καταστροφή

Παράλληλα, δεδομένα για την πυρκαγιά στο Παγγαίο εξέδωσε σύστημα Copernicus μέσα από ανάλυση δορυφορικών εικόνων πολύ υψηλής ανάλυσης, σύμφωνα με το meteokav.gr.

Η δορυφορική εικόνα είναι από χθες Τρίτη 27 Αυγούστου στις 12:15. Σημειώνεται ότι η εν λόγω ανάλυση έχει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από ανάλογες άλλων δορυφορικών συστημάτων.

Όπως τονίζεται από το meteokav.gr, στη χρωματισμένη πορτοκαλί περιοχή απεικονίζεται η καμένη έκταση μέχρι και χθες στις 12:15 ενώ με τις μικρές κόκκινες φλόγες απεικονίζονται τα ενεργά μέτωπα εκείνη την ώρα κάτι που δείχνει ότι η κύρια δραστηριότητα της φωτιά εντοπίζεται πλέον στη βόρεια πλευρά του βουνού.

Η συνολική καμένη έκταση μέχρι εκείνη την ώρα ήταν 13.410 στρέμματα ( δηλαδή 13,41 τετραγωνικά χιλιόμετρα ή 13.410.000 τετραγωνικά μέτρα). Από την έκταση αυτή το 4,1% είναι δασική έκταση (547 στρέμματα), 83% θαμνώδης περιοχή (11.130 στρέμματα) και το 12,9% ανοιχτή περιοχή με ελάχιστη βλάστηση (1.734 στρέμματα).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οδησσός
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο μαζικότερος ρωσικός βομβαρδισμός του πολέμου! Σε «νεκροταφείο» μετατράπηκε η Οδησσός-Χτυπήθηκαν οι πύργοι Boyko (Βίντεο)

Σε νεκροταφείο οχημάτων μετατράπηκε η ουκρανική πόλη της Οδησσού εξαιτίας της εκτενούς καταστροφής οχημάτων και φορτηγών